Potniki, izgubljeni v kolonah, so se pritoževali, da ni dovolj stranišč, hrane in vode, pripovedovali so o majhnih otrocih, ki jočejo, o pregretih avtomobilih, ki so odpovedovali poslušnost. Vse te zgodbe so bile prežete tudi s prezirom do institucij EU, ki so mnogim zapletle življenje in gibanje znotraj prav te Evropske unije. Svoboda gibanja, eden od temeljev te naše skupnosti držav in narodov, je dobila novi smisel, mnogi menijo: nesmisel.

Kot so poročali mediji, so slovenski mejni nadzorniki podrobno pregledovali dokumente, jih skenirali in sploh do zadnje podrobnosti izvajali uredbo, to je evropsko odločitev o mejnih pregledih. Včasih, ko so kolone postale neznosne, so šli na ciljna preverjanja, potem pa spet na popolna. In tako vedno znova. Ob vstopu v Hrvaško je to ustvarjalo gnečo in kaos, številni turisti

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra