Real Madrid je na zadnjih 54 tekmah v vseh tekmovanjih vselej dosegel zadetek. Če bo uspešen tudi nocoj proti Bayernu, si bo na stežaj odprl vrata polfinala lige prvakov. Kraljevi klub je uvodni obračun na Bavarskem dobil z 2:1, potem ko bi ob polčasu lahko zaostajal za dva zadetka, a je Arturo Vidal zgrešil enajstmetrovko.

Real Madrid je ob koncu tedna z rezervno postavo v izdihljajih tekme po golu Isca dobil prvenstveni obračun v Gijonu, Bayern pa je z igralcem več iztržil le remi brez zadetkov v Leverkusnu. Nemški prvaki največ upov polagajo na vrnitev poljskega napadalca Roberta Lewandowskega, ki je v tej sezoni na 45 odigranih tekmah za klub in reprezentanco zabil 46 golov. »Drži, da je vrnitev Lewandowskega prednost za Bayern, vendar se s tem ne obremenjujem, saj imajo Nemci ogromno kakovostnih nogometašev,« pravi Realov trener Zinedine Zidane, ki je že določil udarno enajsterico, vendar je ni želel razkriti javnosti. Znano je le, da bo zaradi poškodbe manjkal napadalec Gareth Bale, a se bo menda vrnil že na nedeljskem clasicu proti Barceloni.

Poseben večer bo dočakal madridski kapetan Sergio Ramos, ki bo v belem dresu odigral stoto tekmo v ligi prvakov. Več nastopov so za Real doslej zbrali le Iker Casillas (150), Raul (130) in Roberto Carlos (107). Ramos je v najvišjem klubskem tekmovanju doslej zabil deset golov, med drugim je zadel v zadnjih finalnih nastopih proti Atleticu Madridu, ko je Real obakrat postal evropski prvak. Za kraljevi klub je zbral 24 evropskih nastopov v vlogi kapetana moštva, v ligi prvakov pa je doslej 29 nogometašev zbralo vsaj sto nastopov.

Bavarski zvezdnik Philipp Lahm je prepričan, da ima Bayern dovolj kakovostno zasedbo za zmago v Madridu, kamor se vrača nekdanji madridski as Xabi Alonso: »Za Real sem odigral pet sezon. Vrnitev na stadion Santiago Bernabeu bo zame nekaj posebnega.« Nemški trener Carlo Ancelotti pravi, da je Real po zmagi v Münchnu prevzel vlogo favorita, od svojega moštva pa pričakuje »fantastično predstavo«.