Borut Rakušček

Z družino se bomo med prazniki odpeljali na obisk k prijatelju v Avstrijo. Je Slovenec, ki živi in dela v Celovcu. Najprej bomo odigrali partijo golfa, potem pa bo sledila prava velikonočna pojedina, seveda ne bosta manjkali niti šunka in potica. Turnir golfa je že kar naša velikonočna tradicija. Najprej se moramo malo razgibati, da lahko potem pojemo toliko več šunke.

Zdenka Štefan

Na mizi bo tradicionalna velikonočna hrana. Skuhala bom šunko in jajca pobarvala s čebulnimi olupki. Že danes bom spekla tudi orehovo potico. Pekla jo bom namreč prvič, zato se bom lotila dela nekoliko prej. Za vsak primer. Če se slučajno ponesreči, bom imela še dovolj čas v trgovini kupiti drugo. (Smeh.) Velikonočno nedeljo bomo nato ob dobri hrani preživeli v družinskem krogu.

Žika Brankov

Na velikonočno nedeljo bomo z družino pri moji mami. Najprej bomo nekaj malega spekli na žaru. Nekaj hrane bomo pripravili sami, nekaj je bodo prinesli tudi sorodniki. Potem bo tašča pripravljeno hrano odnesla v cerkev blagoslovit. Hišo imamo na Notranjskem, kar bomo izkoristili in se bomo med prazniki iz mestnega vrveža umaknili v lepo neokrnjeno naravo.