Topla voda, izumljena na novo

Ki omogoča hitro segrevanje v primeru izrednih koničnih potreb. Ki je popolnoma skladna s higienskimi zahtevami za pitno vodo. Ki vam po želji hladi in razvlažuje kotlovnico oziroma poljubni prostor. Ki vam omogoča delovanje v kombinaciji s fotovoltaičnimi elektrarnami. Ki jo lahko z mobilnimi napravami upravljate kjer koli na svetu in lahko za katero koli uro od trenutka zagona preverite delovanje na svoji mobilni napravi. Napravo, ki ji lahko nastavite urnike delovanja in tako še dodatno optimirate želene učinke. Napravo, ki vam hkrati z vsemi zgoraj naštetimi lastnostmi pomaga zmanjšati ogljični odtis, ki nima nobenih neposrednih emisij toplogrednih plinov ali trdnih delcev in ki bo sčasoma postajala še čistejša na račun večanja obnovljivih virov energije v električni energiji. Zdaj pa si predstavljajte, da vam ta naprava zniža stroške priprave sanitarne vode za od 50 do 75 odstotkov.

Najboljša toplotna črpalka v Evropi že četrto leto

Toplotna črpalka SMAX, izdelek največjega proizvajalca toplotnih črpalk v Sloveniji – podjetja Kronoterm, je bila razvita za zgoraj navedene cilje, ki jih dosega z odliko. To je bilo potrjeno tudi s strani neodvisnih in akreditiranih inštitutov WPZ iz Švice ter TÜV Rheinland iz Nemčije. Naprava je plod domačega znanja, razvoja in proizvodnje in je v svojem razredu daleč pred konkurenco (COP 3,85).

Namenjena je večjim porabnikom, saj zagotavlja 576 l oziroma kar 720 l (kadar segrevamo na 65 °C) uporabne tople vode (količina tople vode pri 40 °C). SMAX je primerna za velike porabnike že zaradi velikega osnovnega hranilnika (450 l), omogoča pa tudi priključitev še tretjega, dodatnega grelnika v spodnjem delu bojlerja. Tako je omogočeno dodatno pregrevanje, katerega urnik si nastavi uporabnik sam. To je še posebno pomembno pri javnih ustanovah, kjer je antilegionelna zaščita med izredno pomembnimi poudarki. Poleg velike količine vode, ki jo že v osnovi segreva najboljša toplotna črpalka v Evropi, pa lahko zahteven uporabnik, ki potrebuje še večje količine vode, dobi še več. SMAX omogoča vzporedno vezavo dveh, treh ali več toplotnih črpalk.

Učinkovito upravljanje in koristne rešitve

Črpalka se ponaša z novim grafičnim krmilnikom OPTITRONIC 2, ki je prav tako plod lastnega znanja. Poleg učinkovitega upravljanja omogoča marsikatero koristno rešitev za končnega uporabnika. Vse opisane možnosti pa se preprosto upravlja na toplotni črpalki prek barvnega grafičnega prikazovalnika (LCD), občutljivega na dotik, ali pa kar s pomočjo upravljanja na daljavo – z aplikacijo Water.Kronoterm. Aplikacija omogoča tudi servisno diagnostiko na daljavo.

Družinsko podjetje Kronoterm je s priznanjem, da imajo najboljšo toplotno črpalko že četrto leto, ponovno potrdilo, da imajo edinstvene, premium izdelke in da se nenehna vlaganja v lasten razvoj in krepitev znanja več kot obrestujejo. Rezultat potrjuje vložen trud razvoja v obliki iskanja vedno boljših in kakovostnejših rešitev, vedno učinkovitejših komponent z mislijo na čim bolj enostavno upravljanje za končnega uporabnika. Izkušnje strank in število montiranih naprav po domovih jasno kažejo, da je izdelek vreden zaupanja – premium produkt.

Več na www.kronoterm.com