Poleg tega pa s takim ogrevanjem odločilno vplivamo na zmanjšanje emisij CO2 (do 75 odstotkov manjše emisije) ter ne ustvarjamo izpusta trdnih delcev PM10 in PM2,5, kar zagotavlja, da bomo mi in naši otroci lahko živeli v čistejšem okolju.

Kaj moramo vedeti pred nakupom toplotne črpalke?

Izbira toplotne črpalke je odvisna od toplotnega režima ogrevanja. Okoliški zrak kot toplotni vir je vedno na voljo, če pa želimo doseči še večjo učinkovitost, pa moramo preveriti, ali je na voljo podtalnica. Če je ni, uporabimo geosondo/zemeljski kolektor.

Podjetje Kronoterm ponuja rešitve ogrevanja prostorov in gretja sanitarne vode s toplotnimi črpalkami za vse vrste objektov – novogradnje, starejše gradnje, večstanovanjske in industrijske objekte. Toplotne črpalke Kronoterm so na voljo za obnovljive toplotne vire (zrak, voda ali zemlja) z najboljšim izkoristkom za vaše potrebe. Tehnična podpora in svetovanje vam bosta tudi s strokovnim ogledom vašega objekta zagotovila najboljšo izbiro toplotne črpalke za vaše potrebe. S svojo izbrano mrežo visoko kvalificiranih monterjev pa bo podjetje poskrbelo tudi za kakovostno izvedbo in vaše končno zadovoljstvo. Če pa se slučajno pojavijo kakšna vprašanja, vam je servisna diagnostika prek povezave Kronoterm toplotne črpalke na internet (aplikacija Cloud.Kronoterm) na voljo tudi na daljavo.

Kakšen je strošek vgradnje toplotne črpalke?

Poleg stroška same toplotne črpalke moramo računati še na stroške ostalih potrebnih komponent, materialov in inštalacijskih del. Če izberemo kakovostno in učinkovito toplotno črpalko zrak/voda, ki je optimalna za delovanje v zimskih razmerah Slovenije (in ne »klima« izvedbo), potem se skupni strošek celega sistema začne že od 5000 evrov naprej. Podjetje Kronoterm vam pomaga pri izbiri prave toplotne črpalke in zagotovi zanesljivega monterja iz svoje obširne partnerske mreže kakovostnih in zanesljivih monterjev, ki jih tudi večkrat na leto izobražuje.

Kakšna je garancija in kdo jo daje? Kaj pa servis in rezervni deli?

Trajanje garancije je lahko različno opredeljeno. Pomembno pa je, kdo jo daje. Sama blagovna znamka še ne pomeni, da bo garancijo tudi mogoče uveljavljati, saj jo ponavadi daje uvoznik ali ponudnik. Kronoterm je slovenski proizvajalec in ponudnik toplotnih črpalk z več kot 25-letno tradicijo, z več kot 50.000 zadovoljnimi uporabniki toplotnih črpalk za najrazličnejše sisteme in potrebe. Lastna proizvodnja in servis zagotavljata dolgoročno in hitro rešitev v primeru morebitnih težav. Dolgoročne in kakovostne rešitve pa zagotavlja z lastnim razvojem v svoji laboratorijski enoti, ki je ena najbolj tehnološko naprednih v Evropi.

Najboljši v Evropi – že vrsto let

Najboljši rezultat učinkovitosti med vsemi merjenimi toplotnimi črpalkami različnih proizvajalcev toplotne črpalke Kronoterm dosegajo že vrsto let zapored. Tako je leta 2015 na švicarskem inštitutu WPZ njihova sanitarna toplotna črpalka dosegla grelno število (COP) 3.85. To predstavlja razmerje med pridobljeno toplotno energijo in porabljenim delom za delovanje toplotne črpalke (elektrika). Leta 2016 pa so ob lansiranju nove linije sanitarnih toplotnih črpalk linije ECO 2. generacije pridobili certifikat TÜV Rheinland. Ta dokazuje, da razvijajo vrhunske produkte, ki niso le med daleč najučinkovitejšimi napravami na trgu (COP 3,98), ampak tudi med najtišjimi. To pa je danes eden najpomembnejših dejavnikov odločanja ob nakupu naprave. Doseganje najboljših rezultatov za končne stranke je konstantno vodilo razvoja toplotnih črpalk Kronoterm.

Letos marca so na švicarskem inštitutu WPZ ponovno testirali toplotne črpalke in toplotna črpalka Smax je dosegla najboljši rezultat v Evropi. COP 3.85 je vrhunski rezultat, ki ga ne dosega nobena konkurenčna črpalka v Evropi. Tako ta 450-litrska toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode za potrebe večjih družin oziroma porabnikov postavlja nove standarde na svetovni in evropski ravni. Podjetje Kronoterm je tako ponovno potrdilo, da ima najboljši izdelek in da se nenehna vlaganja v lasten razvoj več kot obrestujejo. Več desetletij znanja in izkušenj na področju razvoja toplotnih črpalk za pripravo tople sanitarne vode predstavlja dober temelj pri razvoju ključnih hladilniških komponent, ki so uporabljene v omenjenih črpalkah nove generacije in so izhodišče za nadpovprečno učinkovitost, ki jo dosegajo toplotne črpalke Kronoterm. Slovenska toplotna črpalka družinskega podjetja Kronoterm je v vseh pogledih vredna zaupanja in nakupa. (ktm)