Dogodek, ki so ga na SZS poimenovali Junaki zime, si je ogledalo nekaj manj ljudi od pričakovanj, saj se jih je na Kongresnem trgu zbralo okoli tisoč. Največje pozornosti je bila deležna 26-letna Ilka Štuhec, ki je letos v svetovnem pokalu osvojila sedem zmag, skupno pa zbrala kar 13 uvrstitev na zmagovalni oder. Na oder je prišla z malima kristalnima globusoma, ki ju je osvojila v kombinaciji in smuku.

Poleg Mariborčanke so navijače med drugim pozdravili tudi alpski smučar Boštjan Kline, biatlonci Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak, deskarja Rok Marguč in Žan Košir, smučar prostega sloga Filip Flisar, smučarska skakalca Peter Prevc in Ema Klinec, smučarski tekačici Vesna Fabjan in Anamarija Lampič, in telemark smučar Jure Aleš.

Dogodka na Kongresnem trgu se je sicer udeležil tudi premier Miro Cerar, predsednik države Borut Pahor pa je pred slovesnim dogodkom športnike že nekaj ur pred tem počastil s sprejemom v Predsedniški palači. „Kot vsako sezono, vedno nekdo med vami, ki ima največ športne sreče in se mu pokrijejo vse športne zvezde, krona to z nekim šampionskim nazivom, ki navdihuje vse. Ne le športnike, ampak prav vse in to do naslednje zime in sezone. Lani je bil to Peter Prevc, letos Ilka Štuhec,« je v pozdravu športnikom povedal Pahor in poudaril da slovenske športnice in športniki ostajajo steber nacionalnega ponosa in samozavesti.