Paris je kot prvi Italijan osvojil smuk v Aspnu, rojaka Filla pa je ugnal za le osem stotink sekunde, še desetinko sekunde počasnejši pa je bil danes tretjeuvrščeni Švicar Carlo Janka. Norvežan Kjetil Jansrud, ki je prišel v Aspen s prednostjo 33 točk pred Fillom, je na zadnjem smuku izgubil boj z Italijanom. Končal je na 11. mestu (+0,54) ter je sezono končal na drugem mestu v seštevku discipline.

Zadnji moški smuk v tej zimi v Aspnu se ni razpletel v skladu s slovenskimi željami. Edini slovenski finalist Boštjan Kline je po dobrem zgornjem vmesnem času na eni od grbin pri veliki hitrosti izgubil ravnotežje. Pri tem ga je nenadzorovano vrglo v zrak, pristal je na hrbtu, potem pa drsel po progi in prebil kar tri zaščitne mreže. Mariborčan, ki je poleg tega zadel še enega od delavcev, ni utrpel hujših posledic, saj so se mu odpele smučke. Brez težav se je takoj po padcu dvignil na noge. »Zaenkrat kaže dobro, mislim, da nekih večjih težav ne bo. Sicer me še malo drži adrenalin, malo bolečin je, a nič resnega. Mislim, da se bom za jutri lahko pripravil čisto normalno,« je po tekmi dejal slovenski smučar, ki ga jutri čaka superveleslalomska preizkušnja.

Kline je tako na zadnjem smuku ostal brez točk in možnosti za vrhunski rezultat, smukaško sezono pa končal na 10. mestu v skupni razvrstitvi discipline. »Sezona se je začela dobro, bile so super stvari, bile so napake, bile so slabe stvari. Bilo je vsega. Vidim še ogromno rezerv, ki se jih lahko nadgradi in v tej smeri razmišljam in delam za naprej,« je še povedal Kline.