Nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju zavihala rokave pred nedeljskim izzivom na Škotskem. Selektor Srečko Katanec je v skladu z napovedmi zaprl trening, na katerem je preizkušal taktične zamisli pred odhodom v Glasgow.

Žan Majer že zapustil Brdo

Zaradi poškodbe gležnja je vadbo izpustil fantazist Josip Iličić, manjkali pa so tudi zvezdniški vratar Jan Oblak, povratnik Kevin Kampl ter napadalca Benjamin Verbič in Roman Bezjak, ki so vadili po posebnem programu na igrišču in v fitnesu. Peterica naj bi se treningom pridružila že danes, ko bo imel Katanec prvo priložnost za uigravanje udarne enajsterice. Reprezentančno bazo na Brdu je že zapustil domžalski novinec Žan Majer, ki si je poškodoval levo stegensko mišico, zato ga čaka nekaj dni počitka. Na nastop od prve minute močno upa vezist Rene Krhin, ki je v zadnjih petih mesecih za Granado odigral le eno tekmo v španskem prvenstvu. Po jesenski reprezentančni akciji, ko je Slovenija iztržila štiri točke na obetavnih obračunih s Slovaško in Anglijo, so v Granadi zamenjali trenerja. Na klop je sedel domačin Lucas Alcaraz, ki Krhinu ne zaupa dovolj. »Vsak trener ima svojo vizijo. Imela sva veliko pogovorov. Povedal mi je običajne stvari, očitno pa se ne skladam z njegovo filozofijo,« je povedal Rene Krhin, ki ima zaradi neurejenega klubskega statusa načeto samozavest, zato bo imel Katančev najtesnejši sodelavec Tomaž Kavčič posebno nalogo, da izboljša Krhinovo psihološko pripravljenost. Očitno je naveza uspešno delovala v zadnjem obdobju, saj je Krhin po Kavčičevem prihodu v reprezentanco postal zanesljivejši na sredini igrišča.

V pogovoru s številnimi poročevalci je Krhin poudaril, da so občutki izbrane vrste pred gostovanjem na Otoku dobri kot vedno, reprezentanca pa se bo v Glasgow odpravila z jasno željo po zmagi. »Glede na to, kako smo odigrali zadnji tekmi s Slovaško in Anglijo, moramo iti po tri točke. Škotska slovi po igri dolgih podaj, naša prednost pa je v moštvenem duhu. V reprezentanci imamo nogometaše, ki lahko z eno potezo odločijo tekmo,« je optimističen Krhin, ki je bil pozimi tik pred prestopom v Birmingham. Granada se je z angleškim klubom že dogovorila za prestop slovenskega reprezentanta, a je Krhin ostal v Španiji. »V ozadju se je veliko dogajalo, vendar podrobnosti ne bi želel komentirati. Bili so zapleti, zato nisem zamenjal okolja. Moja prihodnost? Do poletja se bomo očitno morali pogovoriti, vendar zdaj še ni primeren trenutek, da bi govorili o tem. Še vedno sem član Granade, kjer moramo narediti vse za obstanek v španski ligi,« je povedal Krhin, ki si povečuje motivacijo tudi z dodatnimi treningi, saj se zaveda, da bo moral z obema rokama zgrabiti priložnost, ko bo znova zaigral.

Bojan Jokić naposled začel igrati

Tekmovalni ritem je naposled ujel Bojan Jokić, ki je moral za ohranitev stika s profesionalnim nogometom narediti korak nazaj v svoji karieri. Preselil se je v ruski klub Ufa. »Kolektiv ni med največjimi v ruski ligi. Trener me počasi vključuje v moštvo, zato pričakujem, da bom v prihodnje še več igral. Ruska liga je dobra, v državi gradijo stadione za prihajajoče prvenstvo, na katerem bi zelo rad nastopil. Nedeljska zmaga na Škotskem bi bila prav imenitna, saj bi si na stežaj odprli vrata za odhod na mundial. Naredili bomo vse, da izpolnimo sanje,« pravi izkušeni branilec Bojan Jokić, ki je slovenski dres nosil na 82 tekmah.