Povedal je, da je predložil dodatna dokazila in prave informacije glede očitkov na njegov račun v medijih. Želi si, da mu prisluhne tudi pravosodni minister Goran Klemenčič, sicer nekdanji predsednik protikorupcijske komisije, ki se je ob njegovo kandidaturo za nadzornika SDH obregnil minuli teden. Spomnil je, da je komisija leta 2012, ko je bil Puljić v upravi Telekoma Slovenije, ugotovila, da je ta uprava v nekaterih primerih ravnala koruptivno.

Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer ocenjuje, da sta kandidata na pogovoru v njihovi poslanski skupini pojasnila in demantirala veliko večino očitkov, ki so se na njun račun pojavili v medijih. Imeli so izčrpen pogovor, poslanska skupina pa se o podpori njuni kandidaturi še ni odločila.

Puljić je danes odgovoril na vprašanja in dal pojasnila tudi v poslanski skupini DeSUS. V tej so sicer bolj zgovorni glede podpore Žmavcu, s katerim so se sestali že minuli teden. Prvak DeSUS Karl Erjavec je danes povedal, da je pojasnil vse očitke, ki so po ocenah DeSUS neutemeljeni in tako ni razlogov, da ne bi bil dober kandidat.

Erjavec je spomnil, da Žmavc deluje kot krizni menedžer in se ukvarja z podjetji v težavah, njegova naloga je, da jih spravi v zdravo kondicijo. Očitkov iz omenjenega mnenja ATVP pa Erjavec ni komentiral.