Glavni trener Izidor Šušteršič, ki ne more računati na poškodovanega Žana Koširja, meni, da bo uspeh že kakšna uvrstitev v izločilne boje, vseeno pa upa na kakšno presenečenje, za katerega sta predvsem Marguč in Mastnak vsekakor sposobna. Sta pa oba realna v svojih razmišljanjih.

»Po taki sezoni, kot jo imam letos, kakšnega posebnega rezultata ne smem napovedovati. O svoji peti kolajni na svetovnih prvenstvih ne morem razmišljati. Moram pokazati čim boljšo vožnjo, potem pa bomo videli, kam me bo ta ponesla,« je realen Marguč, podobno razmišlja tudi Mastnak.

»Pustimo se presenetiti. Za mano je najbolj konstantna sezona v svetovnem pokalu, a manjkala je pika na i. Mogoče ta pride prav tu, proga in razmere mi ustrezajo, sem optimist,« je dejal Mastnak.

Slovenija ima štiri odličja v paralelnem veleslalomu

V paralelnih veleslalomih je Slovenija na svetovnih prvenstvih doslej osvojila štiri kolajne. Rok Flander in Dejan Košir sta bila svetovna prvaka, s srebrnim odličjem sta se okitila Žan Košir in Marguč. Mastnak in Hafner kot svetovna mladinska prvaka na vrhunski rezultat v članski konkurenci še čakata.