Reli v Mehiki je imel zanimiv uvod in konec. Po četrtkovih hitrostnih preizkušnjah v Ciudad de Mexicu so morali čez noč prepeljati vso opremo in dirkalnike v več kot 600 kilometrov oddaljeni Leon, a se je zaradi zastoja na avtocesti vse skupaj zavleklo in so morali prvi dve hitrostni preizkušnji v petek odpovedati.

Končalo se je tako, da je Meeke na zadnji nedeljski hitrostni preizkušnji (t. i. power stage) naredil napako in s ceste zapeljal na parkirišče med vozila obiskovalcev dirke. Na srečo se ni nikomur zgodilo nič, Britanec pa je hitro našel pot nazaj na cesto in tako zgolj poskrbel za zanimivo piko na i mehiške dirke, ki sicer zaradi slabih cest in velike nadmorske višine slovi kot ena najzahtevnejših v koledarju.

Ob divjem zaključku je šampanjec moral počakati

»Po skoku me je odneslo s ceste. Res imam srečo. Kakšen način, da končaš reli,« se je malo samokritično pohvalil Meeke. Britanec je bil nekoliko v šoku, tako da je na cilju za tradicionalno zmagovalno plezanje na streho dirkalnika in polivanje s šampanjcem potreboval pomoč sovoznika Paula Nagleja.

Prekaljeni Ogier z drugim mestom prevzel skupno vodstvo

Za Meeka je to četrta zmaga v karieri in prva v tej sezoni. Doslej je slavil v Argentini 2015 ter Portugalski in Finski 2016. Ogier je z današnjim drugim mestom prevzel skupno vodstvo v SP. Drugi je Finec Jari-Matti Latvala z 58, tretji pa Estonec Ott Tänak z 48. Današnji zmagovalec Meeke je s 27 na šestem mestu. Dirkači v SP bodo sezono nadaljevali s preizkušnjo na Korziki med 6. in 9. aprilom.