Ogier je v zadnjih sezonah kar dobro stopil v čevlje Loeba; ta je bil med leti 2004 in 2013 kar devetkrat v nizu svetovni prvak, Ogier pa, čeprav še ni tako daleč, želi nadaljevati v tej smeri. Za zdaj ima dva naslova iz let 2013 in 2014, ne skriva pa želje, da bi mu dodal vsaj še tretjega v prihajajoči sezoni.

Ogier favorit, na prvem reliju mu bo poskušal načrte pokvariti tudi Loeb

A eden od tekmecev bo, vsaj na prvi dirki, tudi Loeb. Čeprav je nekdanji mojster relija, zaradi katerega so tekmeci obupavali, presedlal v drugo tekmovanje (WTCC), ga občasno še vedno zamikajo nastopi na cestah za dirkalnikom reli specialk. In Monte s svojimi značilnimi ozkimi, zavitimi cestami, mnogokrat z dodatkom snega in z množico navijačev, ki željno čakajo na akcijo (ter velikokrat tudi "pomagajo" dirkačem, da bi se čim več dogajalo), je kot kaže ravno dovolj velik izziv za začasno vrnitev.

"Seveda bo nastop zame velik izziv. Leto dni nisem imel stika z relijem," se Loeb brani vloge favorita in dvoboja s soimenjakom Ogierjem. Aktualni svetovni prvak prav tako ne pripisuje posebnega pomena temu dvoboju, saj meni, da je v zadnjih dveh sezonah pokazal dovolj, da ga že lahko štejejo za samostojnega vrhunskega dirkača in ne le kot naslednika Loeba. "Nič mi ni treba dokazovati, treba pa je gledati tudi celotno sezono, ne samo prvega relija," pravi Ogier.

Glavni konkurent bo verjetno spet moštveni kolega

Osem zmag v sezoni 2014 je pomenilo zanesljivo osvojen naslov prvaka. Najhujšega tekmeca je imel v lastni ekipi, prav Finec Jari-Matti Latvala pa naj bi bil tudi letos najbližje Francozu. Ogier pa ima na Monteju še dodaten motiv: na dirki, ki bo večinoma potekala v okolici Gapa, se počuti kot doma, saj je zaledje kneževine njegovo domače območje, kjer ima ogromno navijačev: "Tu sem doma, tu sem odrasel. Navijači to vedo in to je dodatna spodbuda zame." Ogier ima na domačem reliju doslej dve zmagi, prvo iz leta 2009, ko je tekmovanje štelo za točke pokala IRC, drugo iz lanske sezone.

Sezona brez drugega Finca, a spet tudi s Kubico

Po dolgih letih v reliju ne bo več drugega hitrega Finca, saj je Mikko Hirvonen napovedal slovo po zadnji sezoni. Pri Fordu bo tako drugi voznik ob Britancu Elfinu Evansu še Estonec Ott Tänak, pri Hyundaiju ostajata Belgijec Thierry Neuville in Španec Dani Sordo, Volkswagen ima ob Ogierju in Latvali v drugi ekipi še tretjega aduta Norvežana Andreasa Mikkelsena, Citroen pa bo računal na Britanca Chrisa Meeka in Norvežana Madsa Oestebrga. A zadnji bo moral na prvem reliju sezone mesto v dirkalniku, ki se bo boril za točke v SP, prepustiti Loebu, šestkratnemu zmagovalcu tega relija. Ne bo pa manjkal niti nekdanji zvezdnik formule 1 Robert Kubica, Poljak bo nastopal z lastnim moštvom.

13 relijev, zaključek v Evropi

V koledarju SP je letos 13 relijev; po uvodu v Monteju sledi še snežni reli na Švedskem, marca pa selitev v vročo Mehiko in nato skok v Argentino. Dirkači se bodo nato vrnili v Evropo, po Portugalski, Sardiniji in Poljski pa pride konec julija na vrsto še klasika v reliju s finsko dirko, ki jo gosti Jyväskyä. Tudi reli po Nemčiji postaja vse bolj prepoznaven, po skoku v Avstralijo pa se bo sezona iztekla s tremi evropskimi preizkušnjami v Franciji, Španiji in Walesu.

Reli Monte Carlo se bo s prvima hitrostnima preizkušnjama začel v četrtek, ko bo start v središču Monaka, potem pa bosta na vrsti dva nočna "brzinca". Nadaljevalo se bo v petek, soboto in nedeljo, na sporedu bo 15 hitrostnih preizkušenj, dolgih 355 km, skupno pa bo reli dolg 1400 km.