Avstrijska »slaba banka« Heta naj bi zahtevala od vodstva podjetja, ki upravlja žičnice na Starem vrhu, da ji zaradi poravnave dolga izročijo tako snežne topove kot tudi šestsedežnico, ki je najbolj sodobna naprava na Starem vrhu. Dolg znaša približno 3 milijone evrov.

Včeraj smo želeli preveriti pri direktorju centra Stari vrh Tomažu Trobišu navedbe o tem, da so si vendarle izposlovali kratek odlog pred zaplembo, ki naj bi jo avstrijski bankirji dosegli kar z izvršiteljem. Direktor Tomaž Trobiš nam je namreč pred kratkim pojasnil, da vse informacije o Starem vrhu lahko dobimo pri njem; včeraj ni bilo tako, saj se na naša vprašanja in sporočila ni odzval.

Lastniki so se zavili v molk

Zato smo o zapletu kaj več želeli izvedeti od lastnikov, med katerimi sta tudi občini Škofja Loka in Gorenja vas - Poljane v Poljanski dolini. »Ne želim dajati nobenih pojasnil, za odgovore je pristojen direktor,« je dejal župan slednje Janez Čadež, podobno stališče pa je izrazil tudi župan Škofje Loke Miha Ješe. Najbolj poklicani glede usode Starega vrha so se torej odločili zaviti v molk, a smo kljub temu neuradno izvedeli, da naj bi se včeraj župan Čadež pogovarjal s predstavniki drugih lastnikov.

Dolg v višini približno 3 milijone evrov sega desetletje nazaj, ko so kupili omenjeno šestsedežnico, Heta kot »slaba banka« Hypo banke pa naj bi lastnikom Starega vrha ponudila precejšen popust, če bi poplačali dolg. S tem pa težav ni konec, saj so trenja tudi na Starem vrhu, kjer vsi niso zadovoljni z direktorjem Trobišem.