Korbutova je danes stara 61 let, na olimpijskih igrah leta 1972 v Münchnu je osvojila tri zlata odličja, leta 1976 v Montrealu pa eno. Belorusinja danes živi v Arizoni, postala pa je prva telovadka, ki ji je pred desetletji uspelo na gredi izvesti salto. Kolajne je morala prodati zaradi finančnih težav. S prodajo odličij je zaslužila približno 200 tisoč evrov, eno od priznanj pa so ji pred leti ukradli.

Takrat komaj 17-letna ljubljenka občinstva je na dvovišinski bradlji izvedla dotlej še nikoli predstavljen element, kasneje poimenovan obrat Korbut. Zaradi prevelikega tveganja so ga kasneje prepovedali. Občinstvo je za njen nastop zahtevalo oceno deset.

Vrabčica iz Minska se je med olimpijci iger v Münchnu zapisala v zgodovino športa, medtem ko si jih je svet zapomnil zaradi napada palestinske teroristične skupine Črni september in smrti izraelskih športnikov.

Belorusinja, ki ima veliko zaslug za popularizacijo gimnastike, se je leta 1991 preselila v Ameriko, kjer je bila nedavno prisiljena prodati svoja odličja, tekmovalni dres in BBC-jevo nagrado za športnico leta. Prav BBC poroča, da je ruska Gazeta.ru v naslovu prispevka zapisala: »Medalje so rešile Olgo Korbut pred lakoto«.