Zanimanje za delo v novem gimnastičnem centru, ki je odprl vrata konec lanskega novembra, je bilo precejšnje. Zato je kljub temu, da so v občinskem športnem zavodu pohiteli in razpise objavili že kar nekaj tednov pred odprtjem nove sodobne pridobitve, o kateri so slovenski telovadci sanjali več kot 40 let, trajalo več mesecev, da so med prijavljenimi končno izbrali najprimernejše kandidate.

Konec januarja so začeli drugi krog izbora kandidatov, za katerega pa so si znova vzeli čas in šele v marcu je gimnastični center dobil vodjo. To je Aleš Franetič, ki pa zanimivo ne prihaja iz gimnastičnega, ampak iz rokometnega sveta, tako kot tudi direktorica zavoda Tatjana Polajnar, nekdanja krimovka in zaposlena v Electi, ki je vodenje športnega zavoda prevzela, ko se je Roman Jakič preselil v poslanske klopi.

Rokometni zavod

Za strokovno zahtevno delo, ki zahteva dobro sposobnost organiziranja in vodenja ljudi, je bil Franetič izbran med 54 kandidati. Poleg njega so v istem razpisu za vodjo športne infrastrukture izbrali še enega kandidata, Boštjana Albrehta, odbojkarskega trenerja, ki je izkušnje vodenja pridobil tudi na občinskem oddelku za šport. Oba sta že sklenila delovno razmerje za določen čas 12 mesecev in oba bosta svoje delo začela v 34. plačnem razredu, ki pomeni okoli 1588 evrov bruto osnovne plače brez dodatkov. Toda Albreht, ki naj bi bil obenem zadolžen še za kopališče Kolezija, je vodja na nižji stopnji kot Franetič, ki je kot rokometni vratar zamenjal kar nekaj slovenskih rokometnih klubov. V prestolnici je branil gole Slovana in Mobitela Prule, vendar po tem, ko ga je zapustil še drugi oziroma zdaj tretji rokometaš v Športu Ljubljana, Zoran Lubej. Ob tem naj omenimo, da je tudi predsednica sveta zavoda nedavno odlikovana rokometna trenerka Marta Bon.

Nadalje so v novem gimnastičnem centru, ki stoji v Športnem parku Svoboda na Viču, zaposlili mednarodnega košarkarskega sodnika Romana Kolarja, ki je vodil evropsko košarkarsko prvenstvo Eurobasket 2013. Izbrali so ga izmed 74 kandidatov za delovno mesto vodje službe, ki obsega od nadzorovanja dela vseh redno in pogodbeno zaposlenih do izdaje računov uporabnikom, skrbi za finančno poslovanje in smotrne oddaje prostorov. Njegova osnovna bruto plača brez dodatkov bo okoli 2000 evrov, saj so to delovno mesto uvrstili v 40. plačni razred.

Dve mesti nezasedeni

Zadnja, ki je dobila zaposlitev v Gimnastičnem centru Ljubljana, je , prej asistentka v Smučarski zvezi Slovenije. Ta bo kot vodja športnih programov v stiku z izvajalci in uporabniki, tržila in organizirala bo prireditve ter razvijala športne programe. Za to delo so želeli zaposliti tri osebe, a so kljub temu, da se je prijavilo 73 kandidatov, na koncu izbrali le Finkovo. Dve razpisani delovni mesti za vodjo športnih programov sta tako po več kot treh mesecih izbiranja vseeno ostali nezasedeni. Za zdaj v Športu Ljubljana ne načrtujejo novega razpisa in bodo center, ki obsega tudi fitnes, savne, gostinski lokal in nastanitev za športnike, namesto šestčlanske ekipe poskusno vodili štirje.