Nejc Dežman je Sloveniji že pred zadnjima tekmama predzadnjega obdobja celinskega pokala v ZDA priskakal sedmo kvoto za konec sezone svetovnega pokala na Norveškem in v Planici. V ZDA so organizatorji zaradi premočnega vetra najprej prečrtali celoten sobotni program, tako da sta bili v enem dnevu kar dve tekmi.

Na jutranji je zmagal Avstrijec Stefan Huber, zgolj 1,5 točke pa je do novih stopničk na četrtem mestu zmanjkalo Dežmanu. Uspešni so bili tudi Miran Zupančič na šestem, Jaka Hvala na sedmem in Pavlovčič, ki je zasedel osmo mesto. Točke sta osvojila tudi Rok Tarman na 20. in Matjaž Pungertar na 27. mestu.

Sledila je še opoldanska tekma, na kateri je zanesljivo zmagal Norvežan Halvor Egner Granerud, drugi pa je bil Pavlovčič, ki je na stopničke skočil z devetega mesta po prvi seriji. Zupančič je bil peti, Dežman deseti, Hvala 13., Tarman 17., Pungertar pa 26.

S tekmama v Ameriki se je končala predzadnja perioda celinskega pokala, v kateri so Slovenci prišli do dodatne kvote za svetovni pokal. V zadnjem obdobju bodo skakalci tekmovali v Reni, Zakopanah in Čajkovskem. sta