Po uspešno opravljenih kvalifikacijah so bila pričakovanja slovenskih tekmovalk precej višja. To še posebej velja za Katjo Višnar, ki je bila na 1,4 kilometra dolgi progi tretja, od najhitrejše v kvalifikacijah, Norvežanke Maike Caspersen Falla, pa je zaostala le za 2,52 sekunde. Vesna Fabjan je bila 16., Alenka Čebašek 18., kot zadnja pa se je v izločilne boje prebila Anamarija Lampič s 30. mestom.

V četrtfinalu pa so se slovenske tekačice izkazale bistveno slabše, saj so bile vse prepočasne za preboj v polfinale. Tako je Fabjanova v svoji skupini končala na zadnjem, šestem, mestu, Lampičeva in Višnarjeva sta bili peti, Čebaškova pa četrta. Velja dodati, da je precej smole imela predvsem Višnarjeva, ki se ji je že kmalu po startu zlomila palica.

V moški konkurenci so Miha Šimenc (35.), Janez Lampič (37.) in Miha Dolar (62.) obstali že v kvalifikacijah. Zmagovalec Pellegrino pa je v finalu za 15 stotink sekunde prehitel srebrnega Rusa Sergeja Ustjugova in za 44 Norvežana Johannesa Hoesflota Klaeba.