Slovenija ima na svetovnem rokometnem prvenstvu srečo: v polfinalu bo proti nam igrala le polovica klana Karabatić, največjega aduta francoske reprezentance. Mlajši Luka Karabatić si je v tekmi z Japonsko poškodoval gleženj in zapustil prvenstvo. Zato pa se še kako lahko bojimo njegovega starejšega brata Nikole Karabatića, ki velja za najboljšega rokometaša na svetu. Nikola Karabatić je v Franciji tako velika zvezda, da o njem pišejo vsi najpomembnejši mediji, zanimajo pa se za vsako podrobnost njegovega življenja.

In to je še kako zanimivo. Rodil se je v Nišu, materi Srbkinji in očetu Hrvatu. Oče Branko Karabatić je bil tudi rokometaš, ki je igral v niškem Železničarju, kjer je srečal svojo bodočo ženo Radmilo. Ko je bil Nikola star tri leta, so se preselili v Francijo, kjer je njegov oče postal rokometni trener. Jasno je bilo, da bosta oba brata zapisana rokometu, čeprav je Luka sprva treniral tenis. Opisujejo jih kot klan Karabatić, saj delujejo kot tesna družina. Od očetove smrti leta 2011 so še bolj povezani. Mama še vedno hodi na vse tekme sinov – posebno zdaj, ko oba igrata v Parizu. Celo tako so prepleteni, da so leta 2013, ko sta bila brata Karabatić osumljena nedovoljenih stav in sta eno noč preživela v zaporu, poleg njiju obtožili tudi njuni dekleti, ki sta med tem, ko sta brata igrala tekmo, vplačali stavi na zmago nasprotnikov, ki so res zmagali. Lukovo dekle, televizijsko voditeljico Jeny Priez so celo spoznali za krivo in ji prisodili kazen 10.000 evrov. A so se pritožili, tako da sodni postopek še ni končan. Priezova pa je še pred dobrim mesecem francoskim medijem dejala, da se počuti kot banditka.

Bivši fant Blanke Vlašić

Nikola Karabatić je rumeni tisk začel polniti leta 2010, ko se je zapletel v ljubezensko razmerje s hrvaško atletsko megazvezdo Blanko Vlašić. Spoznala sta se v Splitu, saj Karabatićevi redno hodijo na počitnice v Trogir, rodno mesto očeta Branka. Njuna zveza, čeprav so ju Hrvati imenovali najlepši in najboljši športni par sveta, ni trajala dolgo – manj kot leto dni. Razšla sta se, je dejala Blanka, ker kot vrhunska športnika nista mogla usklajevati športnih ambicij s partnersko zvezo. Nikola pa je bil bolj grob in je zatrdil, da je bila njuna zveza le šov za medije. Dekleta so bila nad tem, da je ponovno samski, navdušena, saj sta oba brata prava lomilca ženskih src. Tudi Blanka Vlašić je tedaj na facebooku napisala, da se lov na Nikolo lahko začne. Domišljijo deklet pa rad podžiga tudi Nikola, saj si pogosto sleče majico, recimo tudi v zdaj že razvpitem plesu z Vidom Kavtičnikom, s katerim sta napol gola v diskoteki plesala na YMCA. Tedaj je bil seveda samski, a kot je zatrdil medijem, »ni abstiniral«. Dobro leto kasneje pa je javnosti predstavil bodočo ženo, nekdanjo francosko telovadko Geraldine Pillet.

Ta ga spremlja vedno in povsod. Na londonske olimpijske igre je odšla celo s svojo mamo in bodočo taščo, Nikolovo zlato olimpijsko medaljo pa s strastnimi poljubi proslavila na igrišču. Aprila lani se jima je rodil sin Alek, ki ga je Karabatić že pripeljal na počitnice na Hrvaško. O svoji ženi je za Le Parisien dejal, da je odlična mama in da ji skuša po najboljših močeh pomagati: »Sin mi daje nov smisel v življenju. Družina je zdaj zame najpomembnejša.«