Veselin Vujović je na novinarski konferenci pred odhodom na svetovno prvenstvo v Franciji objavil končni seznam rokometašev, ki bodo branili barve Slovenije. S seznama devetnajstih rokometašev sta kot zadnja odpadla levi zunanji Jan Grebenc in organizator igre David Razgor. Kapetan reprezentance bo (pričakovano) Vid Kavtičnik.

Grebenc igra na položaju levega zunanjega, kjer bo še eno priložnost, da se dokaže v reprezentančnem dresu, dobil Blaž Mačkovšek, njegova menjava bo Nik Henigman. Na položaju organizatorja igre ima Slovenija letos nekaj težav, Uroš Zorman v Franciji ne bo igral, Dean Bombač pa je reprezentančni zbor zapustil zaradi poškodbe reber.

Organizatorja igre bosta tako Miha Zarabec in Marko Bezjak, za Davida Razgorja pa v reprezentanci mesta ni bilo. Ostalih presenečenj na seznamu ni, že prej je bilo jasno, da poleg prej omenjenih Zormana in Bombača v reprezentanci ne bo niti še enega veterana Gorazda Škofa.

»V tem trenutku zavoljo številnih kadrovskih spremembah po olimpijskih igrah v Rio de Janeiru ne poznam pravih zmožnosti svojih varovancev. Naš cilj je, da uveljavimo mlade igralce in pokažemo dobre predstave. Preboj v četrtfinale bi bil sijajen dosežek, a če bi se uvrstili med najboljših osem reprezentanc, potem bi začel razmišljati o polfinalu in tako naprej. V Franciji bomo šli korak za korakom, na vsaki tekmi se bomo trudili po svojih najboljših močeh. Ekipa je mlada in neizkušena, a prepričan sem, da bo čez pol leta igrala veliko bolje, še boljše pa čez leto ali dve,« je na novinarski konferenci dejal selektor Vujović.

Slovenija se v Francijo odpravlja že nekaj dni pred začetkom turnirja, saj bo v Toulousu odgirala še dve prijateljski tekmi z gostiteljico Francijo. Prva tekma prvenstva nato Slovenijo čaka 11. januarja proti Angoli, nato pa še z Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. Iz skupine napredujejo prve štiri reprezentance.