Na pomembna obračuna v 14. krogu lige ABA bosta šla slovenska predstavnika Krka in Olimpija dobro razpoložena. Trener Novomeščanov Dejan Mihevc si je zaradi številnih poškodb, zaradi katerih že vso sezono ne more računati na Darka Jukića, na zadnjih tekmah tudi ne na najboljšega igralca Marka Lukovića, želel okrepitve in jo z Duškom Bunićem tudi dobil. Olimpijin Gašper Okorn je v zadnjem obdobju odšteval dneve, ko bo lahko z igralci lažje zadihal in prišel v ritem dveh tekem na teden. Do tega je po izpadu iz evropskega pokala naposled le prišlo.

Krka bo na gostovanju pri Karpošu srečala moštvo, ki je močno izboljšalo formo pred domačimi navijači. Zadnji, ki so iz Športnega centra Borisa Trajkovskega odnesli celo kožo, so bili košarkarji Olimpije 31. oktobra, potem pa so bili novinci v jadranskem tekmovanju trikrat zapored uspešni. Ta podatek še pridobi težo, ko zapišemo imena, ki so padla v makedonski prestolnici – Budućnost, Cedevita in Mega Leks. Moštva, ki so v lanski sezoni nastopala v polfinalu lige ABA. Jasno torej je, da bodo Novomeščani tokrat imeli povsem drugačnega nasprotnika kot v prvem krogu, ko so v dvorani Leona Štuklja brez večjih težav prišli do zmage z 81:64.

Povsem drugačno moštvo pa želi biti v drugi polovici rednega dela sezone regionalnega tekmovanja tudi Olimpija, ki je imela v preteklem tednu končno več časa, da začne odpravljati napake v igri. Trener Gašper Okorn je po zadnji tekmi v evropskem pokalu proti Valencii dejal, da bi se spremembe na parketu morale videti že do obračuna proti Mega Leksu. Proti Rogaški v prvenstvu se še niso, saj so Ljubljančani proti Slatinčanom vknjižili tretji poraz v domačem tekmovanju.

Liga ABA, 14. krog: FMP – Zadar 94:77 (25:23, 43:44, 68:63, Čović 30; Marinković 21), danes ob 17. uri: MZT Skopje – Crvena zvezda, jutri ob 12. uri: Karpoš Sokoli – Krka, ob 12.30: Partizan – Mornar, ob 17. uri: Union Olimpija – Mega Leks, ob 19. uri: Budućnost – Cedevita, ob 21. uri: Cibona – Igokea.