»Letos mi je očitno usojeno drugo mesto. Drugi sem bil že na prvenstvu NCAA, pa potem na evropskem prvenstvu v Londonu in zdaj tukaj na svetovnem prvenstvu v Windsorju,« je po končanem nastopu za STA dejal član kranjskega Triglava.

Enaindvajsetletnik je bil s svojim izidom sicer zelo blizu tudi evropskemu rekordu Italijana Fabia Scozzolija, ki ga je zgrešil za vsega desetinko sekunde. »Danes dopoldan sem naredil vizualizacijo in napovedal izid 25,8. Odlično so se mi izšli praktično vsi elementi plavanja od skoka v vodo, pa do prihoda v cilj,« je dvodnevno tekmovanje opisal Stevens in dodal: »Vedno ciljam visoko. Vem, da so se mi nekateri posmehovali že, ko sem maja napovedal medaljo v Londonu. A vem tudi, da lahko dosežem vse, če sem dovolj samozavesten, saj trdo delam za to.«

Z nastopom Slovenca je bil v zgodnjih jutranjih urah po slovenskem času izredno zadovoljen tudi njegov trener Luka Berdajs, ki je zatrdil, da je vseskozi vedel, da lahko njegov varovanec plava pod 26 sekundami. »Disciplino je začel odlično, imel tudi nekaj sreče z osmim mestom v polfinalu, nato pa lepo stopnjeval še v finalu. To me niti ni skrbelo, saj to vedno počne. Zna tekmovati. Odlično, ni kaj,« je pristavil Brdajs.