V začetku tedna smo poročali o nedeljski hujši prometni nesreči v Planici, ko je avto, na katerem voznik ni očistil zaledenelih stekel, zbil pešca, ki so ga s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.

V Smučarski zvezi Slovenije pa so včeraj potrdili, da je bil pešec 23-letni skakalec, član B-reprezentance Ernest Prišlič, ki se je tam skupaj s še nekaterimi kolegi iz reprezentance pripravljal na prihajajoče tekme celinskega pokala. Prišlič je javnost opozoril nase ob letošnjem preizkusu letalnice, ko je poletel kar 246 metrov daleč. S tem je, kakopak, tudi rekorder domačega Skakalnega kluba Zagorje.

Dobre želje skakalnih kolegov

Eden od njegovih kolegov naj bi se trku komaj izognil. Iz smučarske zveze več podatkov niti niso želeli posredovati, so pa, razumljivo, zapisali, da so njihove misli zdaj pri poškodovanem športniku, ki mu želijo čimprejšnje okrevanje. Podobne pozitivne misli so prek družbenih omrežij izražali tudi drugi naši skakalci. Prav šok, v katerem so se znašli Prišličevi prijatelji in očividci nesreče, je bil po naših informacijah razlog za nekajdnevni molk slovenske smučarske zveze. Skakalcem, ki so bili priča nesreči pod Poncami, so ponudili tudi ustrezno pomoč.

Voznik naj bi bil po poročanju nekaterih medijev pogodbeni sodelavec Nordijskega centra Planica, vodja centra Jure Žerjav pa dogodka ni želel komentirati, češ da vse informacije lahko posreduje le policija. S kranjske policijske uprave so sporočili, da je pešca zbil voznik avtomobila, ki je imel zaledenela stekla in je bil namenjen proti nordijskemu centru. Voznika so preverili z alkotestom in izkazalo se je, da ni bil vinjen. Druge podrobnosti niso znane, saj preiskava še ni končana. Prišlič se je hudo poškodoval, med drugim naj bi utrpel poškodbo glave in ga ohranjajo v umetni komi. Trenutno je njegovo stanje stabilno.