Slovenske rokometašice in njihov selektor Uroš Bregar so bile po uvodnem porazu proti Srbiji, ki (naj bi) odločal o potnici v drugi del tekmovanja, zelo razočarane.

Selektor Bregar je po tekmi priznal, da je njegove rokometašice zdelala trema in napovedal, da bomo pravi obraz slovenske ženske rokometne reprezentance videli pred nabito polnimi tribuna v obračunu s Švedinjami.

Njegove napovedi so se izkazale za resnične, tekmo so Slovenke začele zelo dobro in po zaslugi Tamare Mavsar držale stik do 6:6, nato pa po golih Ane Gros in Barbare Lazović povedle z 10:8. Ob odmoru je bil rezultat izenačen (13:13).

V nadaljevanju se je dokončno razbranila Miša Marinček, ki je ubranila nekaj stoodstotnih strelov Švedinjam in jim parala živce, v napadu sta bili še naprej učinkoviti Mavsarjeva in Ana Gros, ki je s pravim projektilom poskrbela za vodstvo 17:15.

Švedinje so se spet vrnile, zadnjih deset minut pa je pripadlo Slovenkam. Ves čas so vodile z dvema zadetkoma prednosti, ko pa so dve minuti pred koncem Švedinje napadale za zmago, je bila na mestu spet Marinčkova. Zmago s 25:23 je potrdila Barbara Lazović in zapečatila prvo zmago Slovenije na tem evropskem prvenstvu.

Slovenkam gre na roko tudi zmaga Srbije proti Španiji, ki je še vedno brez točke. Slovenke bi si z zmago proti Špankam zagotovile napredovanje, v primeru poraza pa bodo varovanke Uroša Bregarja stiskale pesti za zmago Srbije proti Švedinjam in s tem tretje mesto v skupini A, ki še vodi v nadaljevanje.