»Bili smo že pod manjšim pritiskom in gledali na lestvico. Tri zmage in osem porazov smo imeli v ligi ABA. Škilili smo, kako igra Mornar, kako Karpoš. Štiri tekme smo izgubili za točko. Če bi na računu imeli vsaj dve zmagi več, bi se drugače pogovarjali. Sedaj je pa tako, da bomo določene tekme morali dobivati. Zato je naslednja z Zadrom izredno pomembna, saj te lahko v hipu izstreli z 12. na sedmo mesto. Potem je vse lažje,« je po ponedeljkovi zmagi proti Krki v zaostali tekmi 2. kroga lige ABA razlagal trener Olimpije Gašper Okorn. Videti je bilo, da precej lažje diha, saj bi se Ljubljančani v primeru poraza že znašli v precej nezavidljivem položaju. Ob tem je strateg zmajev potrdil, da današnja zadnja tekma v letošnji sezoni v evropskem pokalu proti Valencii v Stožicah ni prioriteta, temveč sta to obračuna, ki sledita – Primorska v državnem prvenstvu in Zadar v ligi ABA.

»Ta teden moramo še zdržati. Načrt je preprost. Proti Valencii bomo igrali maksimalno, a tudi preudarno in koga spočili ali bolj porazdelili minute, saj nato prihajata ključni tekmi s Primorsko in Zadrom, na kateri moramo priti dobro spočiti in korektno pripravljeni. Igrali bomo doma, zato bomo na obe šli na polno in ju moramo dobiti,« je jasen Gašper Okorn, ki je poudaril, da je zmaga proti Krki za moštvo v tako zgoščenem ritmu dobrodošla za moralo in dodatno energijo, a si hkrati ne dela utvar. Zaveda se namreč, da so Novomeščani nastopili brez glavnega moža Marka Lukovića, ki je poškodovan. Ob tem je dodal, da so bili zmaji dodatno motivirani, saj jim je dolenjsko moštvo z zmago v Stožicah na začetku sezone prilepilo močno zaušnico.

Vidno zadovoljen z zmago je bil tudi kapetan moštva in nekdanji član Krke Mirko Mulalić, ki je navrgel, da je se je v slačilnici Olimpije razširila viroza, ki je načela nekaj posameznikov. Okorn je ob tem nekoliko sarkastično navrgel nekaj besed. »To so otroci, ki hodijo pozimi okoli brez kap. Za rokavice in šale še niso slišali, okoli bi hodili na pol nagi in se v Jeruzalemu po avtobusih vozili v kratkih hlačah. Tukaj so še naporna potovanja – letalo, avtobus, vlak, samo še s kolesom in ladjo se nismo peljali. Fantje morajo razumeti, da je v takem ritmu treba skrbeti za zdravje, kar je njihova domača naloga.