Na BBC-ju, kjer serijo snemajo, so potrdili, da so prve tri epizode dokumentarnih filmov Planet Zemlja 2 privabile več gledalcev, starih med 16 in 34 let, kot izbor talentiranih pevcev Faxtor X. Da je bila prva epizoda z 9,2 milijona gledalci najbolj gledana naravoslovna oddaja v Veliki Britaniji v zadnjih 15 letih, smo že pisali. Poleg čudovitih in tudi nenavadnih posnetkov narave je eden od razlogov priljubljenosti oddaje zagotovo tudi prvo ime televizijskega naravoslovja, voditelj David Attenborough. »Slišal sem, da smo privabili neobičajno veliko število mladih gledalcev, dodatno navdušenje pa povzroča tudi spremljevalna glasba Hansa Zimmerja. Zelo sem zadovoljen,« je za Radio Times komentiral Attenborough.

Kot bi bili v družbi živali

Za veliki uspeh dokumentarnih filmov je po njegovem mnenju poskrbela vse boljša tehnologija, ki omogoča posnetke živali od blizu in to v njihovem naravnem okolju. Tako imajo gledalci občutek, kot bi bili v družbi živali, ko se te prehranjujejo, lovijo svoj plen, ali pa bežijo pred plenilci. »Gledanje teh dokumentarcev je prav posebna oblika terapije,« je dodal 90-letnik. Attenborough še meni, da so se gledalci »znova povezali s planetom, katerega lepota se je z leti skazila in katerega zdravje je vse slabše«, doumeli pa so, da je njihova prihodnost neločljivo povezana z njim.

»S serijo Planet Zemlja smo na naravo gledali s ptičje ali celo božje perspektive, s Planetom Zemlja 2 pa se vključimo v življenje živali in nanje gledamo z njihovega zornega kota,« je za Independent odlično gledanost oddaj komentiral producent serije Mike Gunton.

Planet Zemlja 2 je v zgolj nekaj epizodah postregel z neverjetnimi posnetki narave. Gledalce je šokiral posnetek posilstva snežnega leoparda, na veliko se je govorilo in pisalo o boju mladiča legvana s kačami, navdušenje je požel tudi napad jaguarja, ki je strl lobanjo krokodila, prvo mesto med nenasilnimi in izjemno simpatičnimi posnetki pa si je zagotovil plavajoči lenivec. V zadnji epizodi je izstopala borba med levom in žirafo.