„Predvčerajšnjim sem snemal dokumentarec o tem, kako so se Kitajci odločili, da bodo povečali populacijo velikih pand,“ je dejal Attenborough. „Temu cilju so se popolnoma posvetili. V Chengdu imajo poseben center za razmnoževanja pand. In tudi film o 156 pandah – 156!“

„V filmu je scena, ki prikazuje, kako se pande razmnožujejo. In če jim ne uspe po naravni poti, potem za to poskrbijo Kitajci,“ je dejal Attenborough in dodal, „težava leži v tem, da imajo pande samo 0,6 centimetra velik penis.“ Slednje naj bi najbolj priljubljen voditelj poljudnoznanstvenih oddaj v Britaniji opazil med filmov, ki so mu ga predvajali Kitajci.

„To je težava! Kaj so naredili Kitajci? Umetna oploditev. Jih bodo že naučili,“ se je še pošalil.

Čeprav je reševanje narave in zaščita živalskih vrst, ki živijo v divjino, še vedno najpomembnejša zadeva za Attenborougha, meni, da narava ostaja nepredvidljiva. Pri tem je omenil tigre. „Kako zaščititi živali, ki ogrožajo ljudi? V Sunderbansu v Indiji tigri vsako leto terjajo eno smrtno žrtev. Zahodnjaki lahko rečemo, da so tigri kot poezija, da jih je nujno zaščititi – vendar mojega sina še nobena žival ni pojedla. Če bi ga, bi tigre gledal z drugačnimi očmi, predvsem, če bi rjoveli po Rihcmond parku. Če bi eden izmed njih prišel na moj vrt in ogrožal življenje mojih otrok, bi nanje gledal drugače,“ je razložil.