Daljše trajanje venčka

Adventni venci iz svežih vejic jelke, smreke ali bora začenjajo izgubljati svežino že teden dni po tistem, ko jih kupimo ali naredimo sami. Če jim želite podaljšati trajanje, popršite iglice z lakom za lase.

Dalj časa sveže cvetje

Če obožujete sveže cvetlice, seveda želite, da šopek traja čim dlje. Malo laka za lase na notranji strani listov in cvetja vam bo pomagalo, da boste cvetlice ohranili dalj časa.

Čistilo za madeže črnila

Ste bili neprevidni s kemičnim svinčnikom, zdaj pa imate madež črnila na oblačilu? Ne skrbite – popršite madež s pršilom za lase in lažje ga boste odstranili.

»Pomlajene« zavese

Če hočete, da bodo zavese videti kot nove, popršite na njih nekaj slojev laka za lase. Pustite, da se prvi sloj posuši, preden nanesete naslednjega.

Zaščitene otroške umetnine

Z večje oddaljenosti popršite malo laka za lase na umetniška dela svojih najmlajših in preprečite, da bi se barva na njih razmazala. Ta trik je najbolj koristen za risbe s pastelnimi barvicami.

V boju proti žuželkam

V nujnih primerih, ko nimate pri roki ustreznega sredstva, lahko lak za lase uporabite kot repelent za žuželke.

Zaščita vijakov

Ko privijačite vijak, njegovo glavo le-tega popršite z lakom. Tako naredite zaščitni sloj, ki bo kovino varoval pred propadanjem med vsakdanjo uporabo.

Vir: www.zadovoljna.hr