Pokrov prazne posode, v kateri je bil shranjen mlečni, sirni namaz ali kaj podobnega, lahko izkoristite za preprečitev kapljanja barve s čopiča, medtem ko pleskate. Na sredino pokrova enostavno zvrtajte luknjo, široko toliko kot ročaj čopiča, skozi katero nato povlečete ročaj. Kapljice barve ne bodo padale na tla, ampak se bodo ujele na pokrovu.

Čiščenje čopičev

Uporabite vinski kis, če želite odstraniti ostanke stare barve z zasušenega čopiča. Preprosto ga za trideset minut položite v posodo z vročim kisom, saj bo kis zmehčal ščetine in odstranil zasušeno barvo. Na koncu pripomoček sperite z vodo, postavite na čisto mesto, da se posuši - in že je videti kot nov.

Preproge za premikanje pohištva

Si želite, da bi težke kose pohištva lažje premikali po prostoru? Enostavno postavite kose stare preproge pod izbrano pohištvo (posteljo, omaro, predalnik) in ga potisnite do želenega mesta. Ker bo pod trdnimi elementi pohištva mehka tkanina, ne boste poškodovali tal ali pustili sledi na parketu.

Spužva na dnu cvetličnega lončka

Preden posadite rastlino v cvetlični lonček, na dno posode položite staro kuhinjsko spužvo oziroma gobico. Tako namreč ustvarite svojevrsten rezervoar za vodo, ki bo prst dlje ohranjal vlažno.

Plastične vrečke za poliranje lesenih površin

Stare plastične vrečke, ki ste jih nameravali zavreči, izkoristite za nanašanje voska in kreme za poliranje lesenega pohištva oziroma talnih oblog. Vrečko ovijte okoli roke in jo na zapestju zavežite. Tako boste zaščitili roke, obenem pa boste bolje nanesli zaščitni sloj. Krpe zaradi teksture običajno vpijejo več voska, kot je potrebno, s plastičnim materialom pa se to ne zgodi. Za boljši sijaj les na koncu dodatno spolirajte še s krpo iz blaga.

Plastične kartice za lažji nanos tapet

Potekle plastificirane kartice vam lahko služijo za odstranjevanje mehurčkov, nastalih na sveže nalepljenih stenskih tapetah. Še posebej so priročne za ravnanje kotov tapet ali odstranjevanje mehurčkov na kritičnih mestih blizu oken in vrat. Kartico preprosto pritisnite ob tapeto ter zgladite mehurčke od znotraj navzven.

Folija za zavijanje živil izostri rezilo

Najenostavnejši način za izostritev skrhanega rezila škarij je, da večkrat prepognete aluminijasto folijo, namenjeno zavijanju živil in ostankov hrane, in jo s škarjami narežete na majhne koščke. Rezilo bo brez nadležnega brušenja spet povsem ostro!