Dan v Leviju je bil kot naročen za smučanje, proga pa je bila za ženski slalom vrhunsko pripravljena. Svoje je dodala tudi čudovita kulisa okolice smučišča, ki je prekrita z debelo snežno odejo, kakršno v zadnjih letih v svetovnem pokalu vidimo le redko.

Na smučišču pa se je ponovila zgodba iz lanske sezone. Najboljša smučarka ameriške reprezentance Mikaela Shiffrin je na prvi progi smučala skorajda brezhibno in je imela po prvi vožnji več kot sedem desetink prednosti pred najbližjo zasledovalko, domačinko Frido Hansdotter. Shiffrinova se letos odkrito spogleduje tudi z naskokom na veliki kristalni globus, ob kopici poškodb njenih tekmic pa se njene želje zdijo iz dneva v dan bolj realne. Dobro sta smučali tudi Ana Bucik in Maruša Ferk, Bucikova je po prvi vožnji zasedala 21. mesto, Ferkova je bila uvrščena še tri mesta višje.

Odlično pripravljena proga je v drugi vožnji dovoljevala naskok na prvo deseterico, a se Slovenki nista znašli najbolje. Obe sta v zgornjem delu smučali dobro, na strmini pa sta si prvozili precejšen zaostanek. A tudi smučarke za njima so imele na strmini precej težav, Bucikova pa je pridobila nekaj mest. Na koncu je končala kot 18., Maruša Ferk pa na 23. mestu.

Navijači v Leviju so upali, da bo Frida Hansdotter v drugi vožnji napadla prvo mesto, a je v zgornjem delu smučala počasi in si privozila več kot pet desetink zaostanka, nato pa naredila napako in po več kot dveh letih na slalomih odstopila. Pot do zmage Mikaele Shiffrin je bila na široko odprta, Američanka pa takšne priložnosti le redko spušča iz svojih rok. Na koncu je s 67 stotinkami prednosti v cilj prišla kot prva in se veselila prve slalomske zmage letošnje sezone. Druga je bila Švicarka Wendy Holdener, tretja pa Petra Vlhova.

Jutri bo v Leviju na sporedu še moški slalom, prva vožnja se bo začela ob 10. uri.