Ponudniki so po svetu prodali že več kot 16 milijonov domačih robotov. Ker se v iRobotu zavedajo, kako zelo uporabniki cenijo praktičnost in pomoč, ki jim ju nudijo avtomatizirani čistilni pomočniki, so linijo zelo uspešnih robotskih sesalnikov Roomba dopolnili z ločeno napravo, ki je specializirana za vsakodnevno čiščenje trdnih površin, ki se še posebno pogosto umažejo.

Blazinice za mokro, vlažno ali suho brisanje

Braava jet deluje v kombinaciji s čistilnimi blazinicami Braava jet Cleaning Pads, s katerimi se na več načinov spopade z umazanijo na tleh. Obvlada tako mokro kot vlažno čiščenje ter enostavno brisanje prahu. Blazinice za mokro in vlažno čiščenje vsebujejo čistilo, ki se aktivira ob dotiku z vodo, za seboj pa pusti svež in čist vonj. Naprava Braava jet je nadvse enostavna za uporabo – uporabnik nanjo zgolj pritrdi želeno čistilno blazinico in pritisne gumb »clean«. Čistilni robot zatem povsem samodejno poskrbi za čiščenje prostora in ga prilagodi izbrani čistilni blazinici.

Blazinica za mokro čiščenje aktivira čiščenje v treh prehodih. Z njo robot odstranjuje umazanijo in madeže na vodoneprepustnih tleh. Blazinica za vlažno čiščenje aktivira čiščenje v dveh prehodih; primerna je za vsakodnevno čiščenje umazanije z lesenih tal, ploščic ali kamna. Blazinica za suho brisanje tal pa aktivira brisanje tal v enem prehodu in je namenjena odstranjevanju manjše umazanije, prahu in živalskih dlak.

Spretno izogibanje oviram in virtualni zid

S premikanjem po učinkovitem vzorcu se Braava jet spretno izogiba oviram na svoji poti in zna očistiti predele okoli pohištva, sten in napeljav. Prav tako kot Roombi lahko uporabniki tudi novemu čistilnemu robotu omejijo gibanje po prostorih, na primer v sobah brez vrat ali na območju preproge – virtualni zid robotu »nariše« nevidne omejitve gibanja. Vgrajena sistem brizganja tekočine in vibracijska čistilna glava omehčata umazanijo in madeže, ki jih nato blazinice obrišejo. Ko robot konča s čiščenjem, uporabniku ni treba poskrbeti za umazane blazinice. Čistilnega robota preprosto dvigne nad koš za smeti in pritisne gumb »eject«, ki spusti blazinice v smeti.