V nogometni ligi prvakov bodo imela moštva le še dva poskusa za izpopolnitev enajstih prostih mest, ki vodijo v osmino finala. Po štirih odigranih krogih so si nastop v izločilnih bojih že zagotovili Arsenal, PSG, Atletico Madrid, Bayern München in Borussia Dortmund, največ možnosti za napredovanje pa imajo Monaco, Bayer Leverkusen, Napoli, Benfica, Barcelona, Manchester City, Real Madrid, Leicester, Porto, Sevilla in Juventus.

Prav nobenih možnosti za podvig pa niti v tej sezoni nima zagrebški Dinamo, ki se je med evropsko elito znova osmešil. Na štirih tekmah je prejel že dvanajst golov in nobenega dosegel. V več kot 360 minutah so hrvaški prvaki vsega trikrat ustrelili v okvir nasprotnikovih vrat, za današnje evropsko slovo od stadiona Maksimir proti Lyonu pa bodo nastopili zdesetkani, saj bosta med drugim manjkala kaznovani slovenski branilec Petar Stojanović in poškodovani Soudani. Vodstvo kluba se boji praznih tribun, zato bo vsem kupcem vstopnic za tekmo z Lyonom podarilo prost vstop za prihajajoči prvenstveni derbi z Rijeko.

Ravno v hrvaški prvi ligi je Dinamu spodrsnilo prejšnji petek, saj je doma zgolj remiziral z Istro. Zaostanek za vodilno Rijeko znaša šest točk, po tekmi pa je v trenersko garderobo vstopil kontroverzni funkcionar Zdravko Mamić, kar običajno ne pomeni nič dobrega. V Zagrebu se že pojavljajo ugibanja, koliko časa bo na klopi Dinama zdržal bolgarski trener Ivajlo Petev, ki je nedavno zamenjal Zlatka Kranjčarja. »Dinamo je veliko razočaranje. Okoli kluba ni pravega vzdušja, za kar je odgovorno vodstvo, ki nima vizije. Že pred meseci sem dejal, da v klubu ne vedo, kaj hočejo. Vedno prodajo najboljšega igralce in ne ustvarjajo novih vodij. Tekmo z Istro je gledalo tisoč ljudi. Ko sem bil jaz trener Dinama, je mladinsko tekmo kluba spremljalo pet tisoč navijačev,« je iskrivo govoril nekdanji Dinamov trener in selektor hrvaške vrste Otto Barić.

Evropske pomladi tako kot v Zagrebu ne bo niti v Kijevu, kjer je v začetku tega meseca prah dvignil hrvaški reprezentant Domagoj Vida. Ukrajinska policija ga je zalotila, da je po kijevskih ulicah vozil v vinjenem stanju z 1,51 promila alkohola v krvi. »Znašel sem se v neprijetnem položaju, vendar vsak človek greši. Sram me je, zato bi se opravičil vsem navijačem, klubu, predsedniku, trenerju, soigralcem…« je skesano govoril Domagoj Vida, iz kluba pa so že sporočili, da proti nogometašu ne bodo uvedli dodatnih sankcij.