Ena najodmevnejših prometnih nesreč v Sloveniji se je zgodila v Stražišču pri Kranju, kjer je kranjski župan Boštjan Trilar po popivanju v enem od kranjskih lokalov na nasprotnem voznem pasu treščil v kombi. Županu ni bilo hudega, voznik kombija se je lažje poškodoval. Po nesreči je bil Trilar žaljiv do reševalcev in policistov, ki jih je naslavljal z »mucki«, za kar je dobil denarno kazen. Ker pa je odklonil preizkus z alkotestom, je bil pridržan in odpeljan na odvzem krvi. Točnega rezultata PU Kranj nikoli ni predstavila javnosti, a je po zanesljivih podatkih analiza pokazala vsaj podvojeno dovoljeno količino alkohola v krvi.

Boštjana Trilarja je PU Kranj ovadila v začetku marca, po namigih v kranjski javnosti o »privilegiranem statusu povzročitelja nesreče« pa nam je predstavnik za stike z javnostjo Bojan Kos zdaj zelo jasno povedal, da o tem ni govora in je policija ravnala kot v vseh takih primerih zakonito. Zadeva je pristala na kranjskem okrožnem tožilstvu, kjer so že 24. marca vložili zahtevo za preiskavo na okrajno sodišče v Kranju, da opravijo posamezna preiskovalna dejanja zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Zagrožena kazen zanj je v Trilarjevem primeru denarna ali pa zapor od treh mesecev do treh let in prepoved vožnje motornega vozila.

Od takrat se z zadevo ukvarja okrajno sodišče, predsednica Mateja Jereb je konec avgusta potrdila, da je zadeva prišla na vrsto, konec oktobra pa da so bila opravljena že vsa zaslišanja prič. Zaslišan je bil tudi že Trilar. Potrebna so še izvedenska mnenja, ki jih je sodišče že naročilo. Predlog za morebiten začasni odvzem vozniškega dovoljenja Trilarju pa ni bil podan.

Na končen sodni epilog v javnosti zelo odmevne prometne nesreče bo torej treba še nekaj časa počakati. Moralno je Trilarja kranjska in slovenska javnost že obsodila, pravno velja domneva nedolžnosti. Dobil je tudi politično nezaupnico in odstopilo je kranjsko častno razsodišče za presojanje grehov političnih funkcionarjev. Trilar se je namreč požvižgal na njihovo priporočilo, naj vendarle odstopi. Škodo na obeh vozilih je sicer poravnal iz lastnega žepa, sam sebi pa je naložil in izpolnil tudi »kazen«, in sicer opravljanje družbenokoristnega dela v centru Sonček.