Leto je naokoli in november je že po tradiciji mesec, v katerem se s sodelujočimi mediji začenja izbor za slovenski avto leta, eden najbolj tradicionalnih izborov in eden tistih z najdaljšo brado pri nas nasploh. O tem priča tudi dejstvo, da ta letos praznuje lep okrogli jubilej, saj je tokratni že 25. po vrsti, kar pomeni, da je od prvega minilo že četrt stoletja.

V izboru kot po navadi seveda sodelujete tudi bralci Dnevnika in Nedeljskega dnevnika, pravila izbora pa so tudi letos enaka in povsem preprosta. Glasovnice, prvo objavljamo tokrat, enostavno izrežete in jih, nalepljene na dopisnice, pošljete v naše uredništvo, nanje pa napišete avto, ki si po vašem mnenju zasluži laskavi naslov z letnico 2017. Komur je ljubše ali morda lažje, lahko že dober teden tako kot vselej v zadnjih letih glasuje tudi na naši spletni strani www.dnevnik.si, na kateri boste našli glasovnico v digitalni obliki. V vsakem primeru, pa naj bo vaše glasovanje takšno ali drugačno, pa nikar ne pozabite odgovoriti na povsem enostavno nagradno vprašanje, katerega odgovor ste že dobili v pričujočih vrsticah in s katerim se uvrstite v žrebanje za tri nagrade: prva je Petrolova klubska kartica z dobroimetjem 1500 evrov, druga Garminova navigacijska naprava z vgrajeno kamero driveassist 50, tretja pa štiri pnevmatike nokian tyres do velikosti premera največ 17 palcev.

Glasovnice, ki jih bomo še štirikrat objavili v Svetu vozil in v Nedeljskem dnevniku, lahko na naslov, ki je zapisan pod glasovnico, pošiljate do sobote, 17. decembra, glasovanje po spletu pa se bo zaključilo dan kasneje, v nedeljo, 18. decembra. Vse, ki bodo prispele kasneje, v žrebanju in pri glasovanju ne bodo sodelovale, veljavne pa bomo v vseh sodelujočih uredništvih natančno prešteli in tako dobili pet najbolje uvrščenih, pet finalistov. Ti bodo na podlagi števila glasov prejeli šest točk za prvo mesto, štiri za drugo, tri za tretje, dve za četrto in eno točko za peto mesto, finaliste pa bomo nato še enkrat natančno »obdelali« tudi v vseh uredništvih in jih točkovno ocenili na enak način. Končna odločitev o zmagovalcu bo padla na sklepni prireditvi januarja. Tja bodo svoje odločitve o vrstnem redu prinesla sodelujoča uredništva, po seštevku točk iz prvega dela (glasovi bralcev, gledalcev in poslušalcev) ter točk uredništev pa bomo dobili zmagovalca – slovenski avto leta 2017.

In še enkrat: kandidate za avto leta predstavljamo v fotografijah. Dogaja se namreč, da dobimo glasove za avtomobile, ki v izboru sploh ne sodelujejo. Takšne glasovnice so neveljavne.