Rešitev za shranjevanje

Če v spalnici potrebujete več prostora za shranjevanje, poskusite nekaj drugačnega od standardne omare in komode na nasprotni steni postelje. Ob njeno vznožje postavite enako širok predalnik, v katerega lahko spravljate pižame, dodatne blazine in odeje … Če je spalnica ozka, lahko predalnik služi tudi kot nočna omarica.

Dodatni sedež

Spalnico vse bolj cenimo kot domače zavetje, zato ni presenetljivo, da je pogosto opremljena kot garsonjera z zofo, televizijo in celo kotičkom za pripravo kave. Dvosed ob vznožju postelje je idealen za vse tiste, ki želijo pred spanjem še kaj prebrati ali sede gledati televizijo. Enako vlogo imata lahko fotelj ali otomana, ki ju po želji premikamo po prostoru. V manjšo spalnico raje postavimo nižjo oblazinjeno klop. Kadar nam primanjkuje shranjevalnega prostora, naj imata otomana ali klop dvižni sedež, v prostor pod njim pa shranimo posteljnino ali kaj drugega.

Delovni kotiček

Kadar v stanovanju nimate prostora za delovno sobo, potrebujete pa površino za delo ali hobi, ob vznožje postelje postavite ožjo mizo s predali, kamor lahko spravljate tako pisalne pripomočke kot denimo perilo.

Lepotilna mizica

Če je kopalnica majhna in se v njej težko lepotičite, potem je odgovor lepotilna mizica ob posteljnem vznožju. Za varnost snežno belih rjuh pred ličili poskrbi pregrada, ki ločuje mizico od postelje.

Konzola za zabavo

Strokovnjaki za spanje resda priporočajo, da v spalnici nimamo televizorja, toda veliko ljudi vseeno gleda televizijski program iz postelje. Idealna za to je konzola, iz katere se dvigne in spusti ploski zaslon. Če ima zraven še klopco za sedenje, toliko bolje. Televizor lahko postavite tudi na nekoliko višji predalnik, vendar pazite, da vam ga ne prevrnejo domači ljubljenčki.

Postelja za ljubljenčka

In ko smo že pri domačih živalih – tu je rešitev za vse lastnike, ki slabo spijo, ko se njihovi ljubljenčki ugnezdijo v njihovo posteljo. Ob njeno vznožje umestite posteljico prav zanje in mogoče bodo spali v njej. Mogoče – jamčimo pa ne!

Pristop »naredi sam«

Če ste »sami svoj mojster«, lahko izdelate podnožje za žimnico iz odsluženih palet. Takšna postelja se zelo dobro poda k boemski dekoraciji. Na njenem vznožju lahko na primer razstavite vaše najljubše čevlje, vendar vam priporočamo, da raje izberete elegantne salonarje kot pa smrdljive superge.

Vir: www.houzz.com