Ob vznožju postelje

Ozka klop ob vznožju postelje je dobrodošel kos opreme, ko si sede obuvate nogavice, obenem pa je čudovit vizualni dodatek spalnice. Idealno je zgornji rob klopi zaradi razgibanega videza nekoliko nižji od posteljne vzmetnice. Okrasite jo lahko z nekaj knjigami in dekorativnimi dodatki, položite čez njo okrasno odejo ali umetno krzno ali pa pustite, da material, iz katerega je izdelana, zasije – še posebno če je narejena iz postaranega ali recikliranega lesa.

Kot klubska mizica

Preprosta klop brez hrbtnega naslona in naslonjal za roke je tako vsestranska, da se lahko iz pohištva za sedenje preobrazi v mizico. Uporabite jo lahko kot klubsko mizo in jo potrebi premaknete ob stran, ko potrebujete dodatna sedišča za goste. Nanjo položite servirni pladenj ali nekaj knjig ter ustvarite ravno podlago za kavne skodelice ali koktajle.

Ob jedilni mizi

Klopi s hrbtnim naslonom ali brez njega so prilagodljivo in elegantno nadomestilo za jedilniške stole. Z njimi privarčujemo prostor, saj se družinski člani ali gostje po potrebi lahko stisnejo skupaj, medtem ko bi nam drugače zmanjkalo stolov. Klop postavimo samo na eno stran ali obe strani jedilne mize. Če ima dvižni pokrov, koristno uporabimo prostor v njej za shranjevanje.

Kot delilnik prostora

Prostorom z odprtim načrtom ureditev majhnih območij za različne namene podari občutek večje urejenosti in učinkovitejšo izrabo. Če ob sedežno garnituro ali prostorček za gledanje televizije postavimo klop, določimo prostor brez pravega zidu, ki bi ga sicer pomanjšal. Klop brez naslona lahko postavimo v kateri koli smeri, s čimer povežemo različna območja za sedenje. Postane pa lahko tudi dodatna mizica za prigrizke in pijačo.

V predsobi

Tudi v večjih domovih so predsobe razmeroma majhne, a prav tu običajno potrebujemo sedež, kjer si sezujemo čevlje ali odložimo vrečke iz trgovine. Ozka klop je idealen kos opreme, saj jo preprosto prislonimo ob steno, kjer ne zavzema veliko prostora. Pod njo spravimo obutev, nad njo pa namestimo kljukice, na katere obešamo vrhnja oblačila. Klop je udobnejša, če je oblazinjena, če ni, pa nanjo položimo v blago preoblečeno peno.

Na vrtu, balkonu ali terasi

Zakaj bi kupovali stole, ki so namenjeni zgolj za zunanjo uporabo, ko pa lahko na vrtu, balkonu ali terasi uporabljamo večnamensko klop? Klop iz predsobe ali jedilnice v toplem vremenu zgolj prenesemo na plano, kjer nam služi kot dodatno sedišče. Ali pa kupimo zunanjo klop iz lesa (ustrezno ga je treba zaščititi pred vremenskimi vplivi) ali iz barvite plastike, ki prinaša v zunanji prostor čez vse leto poletno ozračje.

V kopalnici

Ko že govorimo o notranje-zunanjih klopeh, je na vodo odporna klop koristen dodatek tudi v kopalnici. Majhno klop lahko postavimo v kabino za prhanje kot sedež ali ob kopalno kad, na katero odložimo knjigo ali kozarec vina, ko se namakamo v sproščujoči kopeli. Klop v kopalnici služi tudi za odlaganje brisač in oblačil ali pa sedemo nanjo, ko si urejamo nohte na nogah.

Vir: www.houzz.com