Izbrana klop je lahko poljubne oblike in velikosti, stilsko pa naj se ujema z notranjo opremo. Če izberete oblazinjeno klop, lahko z njo poudarite vzorce v prostoru in pridobite mesto za shranjevanje. V nevtralno opremljeno spalnico dodajte klop z atraktivnim živalskim vzorcem.

V prostor dodajte klop zanimivega dizajna

Če želite v sobo vnesti malo več glamurja, se odločite za oblazinjeno klop iz žameta ali druge razkošne tkanine z akrilnimi nogami, ki prostoru doda občutek razkošja. Klop naj bo iz drugačnega materiala in svojevrstne teksture. Namesto ene oblazinjene klopi si omislite kar dve enaki, ki ju postavite eno zraven druge, ali pa ob vznožje postelje postavite skrinjo (ali manjšo tomano). Če izberete les in geometrijske oblike, ustvarite zanimiv geometrijski dizajn.

klop_ob_vznozju_postelje_2.jpg

Izberite čiste linije: starinska klop v modernem stilu bo poudarila čiste linije prostora. Uporabite lahko tudi novo tkanino, v katero sami ovijete klop – vzorec na tkanini naj se ujema z vzorcem, ki že krasi zavese ob oknih ali okrasne blazine.

Dinamične oblike in stili

Vznožje postelje pride do večjega izraza, če tja umestite leseno klop z naslonjalom, ki ima podobno obliko kot posteljno vzglavje. Nove oblike pa lahko uvedete tudi drugače, saj lahko recimo izberete nenavadno oblikovano klop, kot je tale na spodnji sliki. Dinamično obliko ublaži izbor barv in vzorca, ki se ujema s podobo vzglavja.

klop_ob_vznozju_postelje.jpg

V spalnico vnesite malo eksotike. Klasično leseno klop prebarvajte v svetlo zeleno ali drugo poljubno barvo. Pod klop položite pletene košare, ki jih boste uporabljali za shranjevanje. Namesto klopi pa lahko posežete tudi po lesenihskrinjah, otomani, škatlah ali ne nazadnje običajnih pručkah atraktivnih barv.

Več idej za koristno uporabljeno vznožje postelje pa si oglejte v naši fotogaleriji.