Uporabi toploto iz zraka, ko drugi potrebujejo dodatno ogrevanje

Toplotna črpalka zrak/voda WPL 15/25 AC(S) zaradi kakovostnih sestavnih elementov in posebne tehnologije inverter 3.0 tudi pri temperaturah, ki padejo precej pod ledišče, dosega prvorazredno učinkovitost. Naprava pri temperaturah predtoka 55 °C in 35 °C dosega celo razred energijske učinkovitosti A++ (podatki so v skladu z uredbo EU št. 811/2013), pri preizkusu na terenu v Švici (FAWA – študija zveznega švicarskega urada za energijo) pa je bila ocenjena kot najboljša toplotna črpalka za posodobitev ogrevalnega sistema.

Učinkovito in tiho delovanje, eleganten dizajn

Moderen in lep dizajn naprave omogoča umestitev toplotne črpalke v vsako okolje. Namesti se jo zunaj in zavzame malo prostora. Zaradi dobro premišljenega koncepta montaže in hidravličnega priključka sta namestitev ter priklop toplotne črpalke zelo preprosta. Njene vrhunske komponente zagotavljajo tiho delovanje, saj je jakost hrupa, ki ga naprava oddaja pri svojem delovanju, le 33 decibelov na oddaljenosti petih metrov.

Tudi s funkcijo hlajenja

Inverterska toplotna črpalka dosega visoke temperature ogrevanja (do 65 stopinj Celzija) in je idealna rešitev za vgradnjo v starejše objekte z radiatorskim sistemom. Prilagodljivost naprave glede na dejanske potrebe po ogrevanju objekta zagotavlja tudi številne druge možnosti vgradnje. Primerna je tako za novogradnje, manjše in večje objekte, eno- ali večdružinske hiše … Naprava WPL 15/25 AC(S) ogreva prostore in pripravlja toplo sanitarno vodo, z integrirano funkcijo hlajenja pa tudi učinkovito hladi prostore in s tem poskrbi za prijetno temperaturo v vašem domu skozi vse leto.

Prihranek prostora in kotlovnica prihodnosti

Idealna rešitev za shranjevanje toplote ponavadi zahteva kombinacijo hranilnika ogrevalne vode in grelnika sanitarne vode. Vendar pa v hiši ni vedno na voljo dovolj prostora za postavitev dveh enot. Stiebel Eltron s kombiniranim hranilnikom HSBC ponuja prostorsko varčno rešitev, pri kateri sta hranilnik in grelnik nameščena drug nad drugim v eni sami napravi. Poraba prostora se praktično prepolovi, preostali del kotlovnice pa se lahko uporabi za povsem druge namene. Kompakten, zanesljiv in energijsko varčen HSBC je natančno prilagojen za kombinacijo s toplotno črpalko WPL 15/25 AC(S) in pokriva vse potrebe po toploti in sanitarni vodi v enodružinski hiši.

Več informacij o toplotnih črpalkah Stiebel Eltron pridobite na www.veto.si, prek elektronske pošte info@veto.si ali po telefonu 041 874 333.