Ob odprtju sodobnega trgovskega središča Arkadia nasproti tovarne Tosama na Viru pri Domžalah so na občini Domžale poudarili, da so se že dolgo zavedali, da so občani na vzhodnem predelu občine takšno večje trgovsko središče močno pogrešali. Z Arkadio, ki so jo gradili sedem mesecev, pa so zdaj dobili skoraj 11.000 kvadratnih metrov veliko središče in 350 brezplačnih parkirnih prostorov. Dobili pa so tudi zajetno število novih delovnih mest. V sklopu gradnje so uredili tudi krožišče in uvoz na regionalno cesto Želodnik–Domžale.

V Arkadii je največ prostora zavzel Spar, ki je v hipermarket na kar 3000 kvadratnih metrih površin vložil dva milijona evrov in zaposlil 50 delavcev. Kupcem so odmerili dva tisoč kvadratnih metrov površin, tisoč pa skladiščenju prodajnih izdelkov. Kot poudarjajo, so poskrbeli tudi za okolje, saj za hlajenje in ogrevanje ne bodo uporabljali klasičnih energentov. V prostore so vgradili tako varčno LED-razsvetljavo kot učinkovito hladilno tehniko, ki jim bo omogočala, da bodo z odpadno toploto prek talne napeljave trgovino pozimi ogrevali in poleti hladili.

Odprtje novega centra je potekalo v dokaj dobrodelnem vzdušju, saj je Spar podaril Medobčinskemu društvu invalidov Domžale 4000 evrov, lastnik trgovskega centra je z enako vsoto obdaril Društvo diabetikov Domžale, podjetje C & A pa je osnovni šoli Roje podarilo še 2500 evrov.

Vlagatelj gradnje Arkadie je podjetje FMZD, investicijska družba, zgradilo pa ga je obrtno-gradbeno podjetje Remont. V centru so različne trgovine in lokali: Hervis, KIK, Tedi, Baby center, Mass, Müller, CCC, C & A, Deichmann, Mr. Pet, Acron, Sportina, Mladinska knjiga, Hiša daril, MGV 91, Arboretum in Cafe. Domžalčani bodo zagotovo radi zahajali tudi v prvo Müllerjevo trgovino v občini, ki v dveh etažah zavzema skupno tisoč kvadratnih metrov površin. V Arkadii sta tudi dve kavarni. av