Oblikovalska linija Gorenje by Starck, ki je nastala v sodelovanju s priznanim oblikovalcem Philippom Starckom, je zmagala v kategoriji najboljših gospodinjskih aparatov, Akova pop-up trgovina oblikovalke Ekaterine Elizarove pa je prejela posebno nagrado za dizajn.

Nagrajena podjetja s področja notranje opreme in oblikovanja

Elle Decoration, ki je oktobra praznovala svojo 15-letnico, je ena najstarejših mednarodnih revij na ruskem trgu. V tem času je postala najvplivnejša revija s področja notranjega oblikovanja ter vir navdiha in strokovnih nasvetov za vse, ki jih zanima dizajn. Ob obletnici je Elle Decoration podelila nagrade podjetjem, ki delujejo na področju notranje opreme in oblikovanja: dekoraterjem, arhitektom, oblikovalcem ter proizvajalcem linij izdelkov s področja notranjega dizajna. Nagrade so podelili v 15 različnih kategorijah, med njimi so najboljši dekorater, najboljše kuhinjsko pohištvo, najboljše tapete itd. Zmagovalce so izbrali na osnovi glasovanja na svoji spletni strani.

Linija aparatov v sodelovanju s Philippom Starckom

Oblikovalska linija Gorenje by Starck, ki je nastala v sodelovanju s priznanim oblikovalcem Philippom Starckom, je zmagala v kategoriji najboljših gospodinjskih aparatov. Pri kolekciji Gorenje by Starck so že v ustvarjalnem procesu sledili načelu dajanja prednosti uporabniku. Tako aparati odsevajo uporabnikov značaj, dom in življenjski slog. Različni aparati enotnega dizajna predstavljajo asketsko eleganco brez nepotrebnih podrobnosti. Minimalističen videz, okrašen z zrcalnimi površinami, odseva značaj lastnika in se zlije z okolico. Posebno nagrado za dizajn pa je prejela Ekaterina Elizarova za Asko Pop Up trgovino, ki je vrata odprla junija letos.