Na 17. Poslovni konferenci v Portorožu, enem najpomembnejših tovrstnih gospodarskih dogodkov pri nas, je Gorenje na slovenskem trgu premierno predstavilo najnovejšo dizajnersko linijo kuhinjskih aparatov Gorenje byStarck, pod katero se je podpisala svetovna zvezda oblikovanja, Francoz Philippe Starck.

Sveža linija kot rezultat oblikovalskih izkušenj

Navdihujoče sveža linija je nastala kot rezultat izkušenj in kreativne moči enega največjih sodobnih oblikovalcev, ki je uspešno izkoristil vse možnosti naprednih tehnologij pri uresničevanju potreb in želja sodobnega uporabnika. Nosilna in prepoznavna elementa pečice, kuhališč, nape in hladilnika je prestižna kombinacija nerjavnega jekla in visoko odsevnega stekla. Aparati s svojim privlačnim videzom omogočajo popolno zlitje z okolico, ki se zrcali na njihovi površini v podobi življenjskega stila uporabnika.

Starckova prva kolekcija za Gorenje

Philippe Starck je mednarodno priznani francoski ustvarjalec. Njegovo poglobljeno razumevanje sodobnih mutacij, njegova ljubezen do idej, njegovo strastno zagovarjanje inteligence uporabnosti – in hkrati uporabnosti inteligence – spremljata eno kultno kreacijo za drugo: od vsakodnevnih proizvodov, kot so pohištvo in ožemalnik limon, do revolucionarnih ogromnih jaht, posamičnih mlinov na veter, električnih koles ali hotelov in restavracij, ki postanejo čudoviti, vznemirljivi prostori intenzivnih doživetij. Z oblikovanjem svoje prve kolekcije za Gorenje Philippe Starck izpolnjuje svojo dolžnost služiti skupnosti z zagotavljanjem kakovosti po pravi ceni, s proizvodi, izdelanimi inteligentno, kakovostno in iskreno.

Dizajn, ki vpliva na potrošnikovo izbiro

»Dizajn smo izbrali kot komponento, ki lahko znatno vpliva na potrošnikovo izbiro, ko v trgovini stoji pred vrsto podobnih aparatov. Gorenje skozi dizajn izziva generične oblike gospodinjskih aparatov in s svežim pogledom ustvarja celostno uporabniško izkušnjo. Prepričani smo, da bo kolekcija Gorenje byStarck izredno uspešna,« pravi Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja.