Za trenerja zeleno-belih Luko Elsnerja je bil obračun proti Domžalam njegov prvi, odkar je zapustil klop prvoligaša iz mesta ob Kamniški Bistrici. Tekmo so sicer bolje začeli njegovi nekdanji varovanci, ki so s strelom Slobodana Vuka v drugi minuti tudi prvi resneje zapretili, a je žoga letela le malo mimo ljubljanske gola. Za podoben poskus se je deset minut kasneje pri Olimpiji odločil Etien Velikonja, vendar bil tudi on premalo natančen. Ljubljančanom sta se sicer do konca polčasa ponudili še dve resnejši priložnosti za dosego gola. V 23. minuti je poskušal drugi strelec zmajev Miha Zajc, v 31. minuti pa je gol Leonu Benku preprečila vratnica.

Če so v prvi polčas bolje vstopili gostje, so v drugega nogometaši Olimpije. Njihova vztrajnost je bila poplačana v 58. minuti. Takrat se je nekdanji slovenski reprezentant in bivši član Domžal Andraž Kirm po levi strani prebil v kazenski prosto in ustrelil proti vratarju Adnanu Goluboviću. Slednji je njegov prvi poskus uspešno odbil, a je žoga nato ponovno prišla do Kirma, ki je s strelom po tleh zadel za 1:0. Po prejetem zadetku so bili Domžalčani več pri žogi in poskušali priti vsaj do izenačujočega zadetka, vendar je Olimpija zadržala vodstvo in se vsaj do nedeljske tekme med Aluminijem in Mariborom znova povzpela na vrh prvenstvene razpredelnice.

»Raven borbenosti, želje in kolektivne energije so bili na pravi ravni. Tudi zaradi tega smo tekmo dobili. Lepe tekme si nismo obetali, saj smo vedeli, da so lahko Domžalčani nevarni, ko odvzamejo žogo in izvajajo pritisk. Temu smo se skušali izogniti. Mislim, da nam je to uspelo. Iz treh priložnosti za gol smo dali zadetek in brez resnih nevarnosti zdržali do konca. To je bila zmaga kolektiva. Takšnih točk in tekem bomo rabili še veliko,« je po tekmi povedal trener Olimpije Luka Elsner.

V drugi sobotni tekmi 1. SNL sta se pomerili še ekipi Celja in Krškega. V knežjem mestu so se z zadetki Nermina Haljetija v 18. minuti in Filipa Dangubića v 45. (11-m) ter 78. minuti veselili Krčani.