Maribor – Gorica 0:0 (prva tekma 1:1, v polfinale Maribor s skupnim izidom 1:1 zaradi doseženega zadetka v gosteh)

Čeprav so Goričani v Ljudskem vrtu naredili dober vtis, so (o)pustili tudi sodelovanje v letošnjem pokalu. Kljub svetlim trenutkom niso našli recepta za Maribor, ki je proti tekmecu v treh tekmah v tednu dni prikazal ravno dovolj. V polfinale vijoličaste pelje zadetek Luke Zahovića na prvi tekmi, ki jo je omenil tudi trener Darko Milanič: »Izločili smo zelo zahtevnega tekmeca, ki se je pokazal v dobri podobi, vendar smo imeli že na prvi tekmi smrtno priložnost pri 0:1. Nisem videl pretirano veliko nevarnosti, če izvzamem naše črne minute v prvem polčasu.« Gorica je zmogla v Ljudskem vrtu več kot v soboto, toda manj kot na prvi pokalni tekmi. Zmanjkal je namreč zadetek ali pa nekaj sreče: Dejan Žigon je v prvem delu zadel vratnico. »Videl sem mlade igralce, ki so danes igrali več kot odlično. Morda smo si zaslužili več, škoda da smo izpadli. Vseeno smo odigrali perfektno tekmo,« je povedal Miran Srebrnič, trener Gorice.

Darko Milanič se je odločil, da bo na oslabljeni sredini poskusil tako z Marwanom Kabho kot Blažem Vrhovcem, kar je ponudilo sicer prostor Dinu Hotiću, toda Maribor je znova najbolj zagrozil z Markom Šulerjem, ki je odločil v soboto, tokrat pa je stresel prečko po kotu.

Aluminij – Olimpija 1:4 (0:2; prva tekma 1:2, v polfinale Olimpija s skupnim izidom 6:2)

Po treh slabih predstavah je Olimpija v Kidričevem prikazala učinkovito (štirje zadetki iz šestih strelov v okvir gola) in borbeno igro, v kateri so bili odločni ter zelo ostri, zato so prejeli tudi štiri rumene kartone. Potnik v polfinale je bil znan že po 25 minutah na račun mojstrovin in individualne kakovosti. Miha Zajc je zadel iz prostega strela, Etien Velikonja pa z bombo z 20 metrov in nato dodal še asistenci za gola Leona Benka (ob golu Velikonje je pokazal toliko veselja kot Ronaldo, ko v Realu zadene Bale) in Kirma. »Izvedli smo nekaj kakovostnih akcij. Če trdo delaš, si nagrajen. Vedno je lahko boljše. Zmaga je dobrodošla za samozavest,« je povedal najboljši igralec tekme Etien Velikonja. Trener Luka Elsner, ki je imel med polčasom pogovor z novim podpredsednikom kluba Rankom Stojićem, je za sobotni derbi z Domžalami spočil Roka Kronavetra, Zajc je igral le en polčas, Andraž Kirm pa pol ure. »Pokazali smo tisto, kar sem pričakoval: željo po zmagi, agresivnost, tek in borbenost na zelo težkem, blatnem igrišču. Ni bilo idealno, a je prvi korak proti novemu vzponu,« je bil po tekmi zadovoljen gostujoči trener Luka Elsner.

Krka – Rudar 2:2 (1:2; prva tekma 2:0, v polfinale Krka s skupnim izidom 4:2)

Ko je Rudar v Novem mestu z dvema goloma že v prvi tretjini tekme izničil senzacionalen zaostanek s prve tekme v Velenju, je kazalo na gladko napredovanje prvoligaša. Toda zelo borbena Krka, ki je v devetčlanski drugi ligi, potem ko je izstopil Zavrč, šele četrta, se ni predala. Z goloma 22-letnega Mihe Kostanjška, ki je zadel s 30 metrov in iz bližine, je poskrbela za največjo senzacijo letošnjega tekmovanja ter se zasluženo uvrstila v polfinale, kjer bo najbolj zaželen tekmec.