Plošče iz peskanega stekla

Plošče iz peskanega stekla izvrstno zakrijejo sicer ne ravno lep pogled na okolico. Poleg tega teraso zaščitijo pred premočnimi vetrovi, obenem pa se skoznjo lahko prebijejo sončni žarki in jo lepo grejejo. Podnevi je plošča bela, ponoči pa spreminja barve od rumenih do rdečih in modrih nians.

Ekstravaganca neonske svetlobe

Pozabite na subtilno, naravno in nežno osvetlitev. Neonska svetloba bo vrtu dala ekstravaganten videz, goste pa boste z njo zagotovo očarali. Z neonsko svetlobo lahko poudarite tudi posamezne elemente - ne le ponoči, temveč tudi podnevi. Te svetlobe namreč ne "ubije" niti najbolj žgoče sonce.

Kanček barve za majhne vrtove

Tudi majhni vrtovi so videti veliko lepši, če jim dodate nekaj barve. Pozornost usmerite na najlepšo rastlino ali pa z različni barvami osvetlite različne dele vrta. Tako boste tudi zelo učinkovito razbili njegov morebitni monokromatski videz.

Živobarvne laterne

Če nimate velikega proračuna ali pa si na vrtu ne želite svetlobnega spektakla, boste podoben, a ne tako v nebo vpijoč učinek dosegli tudi z živobarvnimi laternami. Na voljo so v vseh barvah, oblikah in velikostih. Dobiti je mogoče tudi takšne, ki delujejo na sončno energijo.

Kroglice ne le za praznike

Če imate drevo ali paviljon, lahko nanj obesite živobarvne kroglice, ki malce spominjajo na božično-novoletne okraske. Tudi te lahko poganja sončna energija. Če vas to vseeno malce preveč spominja na praznični čas, izberite večje krogle bolj sofisticiranega videza.

Osvetljene potke

Da boste videli, kod hodite, ob potkah položite živobarvne luči na sončno energijo. Tla lahko osvetlite tudi z večjimi svetlobnimi kockami, ki vam služijo kot stol ali majhna mizica. Z daljinskim upravljalnikom lahko v njih uravnavate količino in barvo svetlobe pa tudi porabo energije.

Na vodni gladini

Če imate bazen ali kako drugo vodno površino, na primer jezerce, jo okrasite z velikimi svetlečimi krogi. Lahko jih seveda postavite tudi na trdna tla, a učinek bo zaradi odseva na vodni gladini v prvem primeru večji.

Osvetljena cvetlična korita

Za razsvetljavo lahko ponoči skrbijo tudi posebni svetleči cvetlični lončki. Za še večji učinek jih postavite ob vodno gladino. Na voljo je ogromno barv, tako da jih boste lahko brez težav vključili v barvno shemo vrtnega pohištva. Delujejo na sončno energijo ali pa z led-sijalkami, ki porabijo zelo malo energije.