Oba slovenska igralca sta bila sinoči zelo razigrana. Mladi Realov zvezdnik in veliki košarkarski up Luka Dončić je bil med najboljšimi posamezniki svoje ekipe, na parketu pa je prebil 25 minut. V tem času je za statistični indeks 24 dosegel 15 točk (met za dve točki 2/3, za tri 2/2, prosti meti 5/5), tri skoke in štiri podaje ter bil drugi strelec Reala za Gustavom Ayonom (16). »Sem le eden od igralcev svoje ekipe. Ta je na prvem mestu. Jezni smo, ker smo izgubili, a od poraza se moramo nekaj tudi naučiti,« je po tekmi povedal Dončić, ki je

Še boljši pa je bil Jaka Blažič. Šestindvajsetletnik se je razigral v pravem trenutku, saj je v zadnjih dveh minutah obračuna zadel dve trojki, tudi odločilno za končnih 91:87 le deset sekund pred koncem. »Naša ekipa je bila izvrstna od samega začetka. Igrali smo tako, kot smo se dogovorili. Imeli smo izvrstno obrambo in dosegli nekaj pomembnih košev,« je ocenil Blažič, ki je v 27 minutah v svojo statistiko vpisal 21 točk, štiri skoke in dve podaji.

Sinoči sta v najmočnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju nastopila še dva Slovenca. Milanski Emporio Armani Zorana Dragića je gostoval pri Olympiakosu in kljub dobri predstavi slovenskega branilca (13 točk, dva skoka in štiri ukradene žoge v 25 minutah) vpisal poraz z 81:91, medtem ko je Anadolu Efes Alena Omića gostoval v Moskvi pri CSKA in izgubil s 87:93. Slovenski reprezentant je zbral sedem točk in štiri skoke.