Prvo ime Clevelanda LeBron James je v sezono vstopil udarno, saj je k zmagi svoje ekipe proti kratkohlačnikom s 117:88 prispeval 19 točk, 14 asistenc in 11 skokov ter dosegel že svoj 43. trojni dvojček v karieri. Dodaten veter v jadra so njemu in njegovim soigralcem dali tudi domači navijači, ki so bili na nogah vse od uvodne slovesnosti pred tekmo dalje. »Bilo je nepozabno. Kar težko se je bilo nato osredotočiti na tekmo, vendar nam je vseeno to odlično uspelo, še posebej v drugem polčasu. Prevevalo me je toliko čustev. Lepo je bilo videti, kako smo osvojili prvenstvo, pika na i pa je bila današnja podelitev šampionskih prstanov pred domačimi navijači – res je bilo neverjetno,« je po tekmi dejal James.

Newyorčani so stik s tekmecem držali le do prvega polčasa, ko so zaostajali za tri točke (45:48), v nadaljevanju pa so jih Cavaliers povsem razbili. Poleg Jamesa, je bil pri gostiteljih z 29 točkami strelsko razpoložen tudi Kyrie Irving, sedem manj in še 12 skokov pa je dodal Kevin Love. Pri nasprotnikih je 17 točk in tri skoke prispeval Carmelo Anthony, Saša Vujačić pa je na parket stopil le za tri minute, v tem času pa zgrešil met za dve in tri točke, zadel enega od dveh prostih metov, v statistiko pa vpisal še podajo.

Za manjše presenečenje na uvodu so poskrbeli košarkarji San Antonia, ki so v gosteh visoko, s kar 129:100, premagali lanske finaliste in najboljše moštvo rednega dela sezone Golden State Warriors. Pri bojevnikih je solidno predstavo z 29 doseženimi točkami prikazal novinec v njihovem dresu Kevin Durant, medtem ko sta nekoliko zatajila Stephen Curry in Klay Thompson. Thompson je od šestih poskusov zadel le en met za tri točke, Curry pa zgolj tri od desetih in je tekmo končal pri 26 točkah.

Pri ostrogah sta bila razigrana Kawhi Leonard in LaMarcus Aldridge. Prvi se je ustavil pri 35 točkah, Aldridge pa pri 26 in ob tem zbral še 14 skokov in tri podaje. San Antonio je bil sicer boljši tekmec vse od uvodne minute obračuna, saj je prvo četrtino dobili z 31:20, ob polčasu pa vodil že za 18 točk. Na tretji in zadnji tekmi so Portland Trail Blazers113:104 ugnali Utah Jazz.

Košarkarji Miami Heat slovenskega reprezentanta Gorana Dragića bodo na parket stopil v noči na četrtek, ko se bodo v gosteh pomerili s sosedi iz Orlanda, medtem ko bo novi klub Bena Udriha, Detroit Pistons, gostoval pri Torontu.