Ste pred lanskim prihodom k Ciboni verjeli, da se boste tako dobro znašli v klubu in v Zagrebu ostali dlje kot le eno sezono?

Na začetku o tem nisem veliko razmišljal. Ko se je sezona počasi približevala koncu, pa smo s klubom odprli pogovore o nadaljevanju sodelovanja. Zagotovo se to ne bi zgodilo, če ne bi bili zadovoljni z mojimi igrami in rezultati ekipe. Pred začetkom finalne serije v hrvaškem državnem prvenstvu je trener Damir Mulaomerović izrazil željo, da bi ostal v klubu, poleti pa smo hitro našli skupni jezik.

Zdi se, da vam trener Mulaomerović precej zaupa, saj vam namenja kar veliko minutažo. Čutite, da ste eden vodij tega moštva?

On je bil tisti, ki je najbolj vztrajal, da ostanem pri Ciboni. Glede vodje pa je odvisno, s katere plati gledaš. Po doseženih točkah nisem bil nikoli med vodilnimi, a pri razigravanju soigralcev, obrambi in nekaterih drugih stabilnostih v igri pa čutim to vlogo in odgovornost. Letos imamo izredno talentirano ekipo in tudi mlajšo kot lani. Vseeno pa lahko damo precej in še nismo pokazali sto odstotkov svojih sposobnosti.

Kljub temu imate v ligi ABA kar štiri zmage in le en poraz.

Moštvo je bilo popolno praktično celotne priprave, čakali smo le Željka Šakića, da zaključi reprezentančne obveznosti. Zagotovo to pomeni ogromno za uigranost in spoznavanje. Letos igramo od začetka v treh tekmovanjih, zato so bili trenutki, ko nas je bilo na treningu tudi po 18 ali 19. V dolgoletni karieri takšne situacije še nisem doživel. A enostavno je bilo treba ekipo uigravati tudi za domače prvenstvo.

Kako so na Hrvaškem sprejeli, da morajo vsi klubi državno prvenstvo igrati od začetka?

Ne ravno najbolj pozitivno. To avtomatsko pomeni večje izdatke za klub. Cedevita, ki nima težav s financami, z lahkoto sestavi dve ekipi. Pri Ciboni je drugače, saj gledajo za vsak evro.

Vaš soigralec je že drugo sezono mladi Slovenec Žan Mark Šiško. Napreduje tako, kot mora igralec v teh letih?

Šiško ima pri Ciboni veliko prostora za igro. S predstavo v Laktaših v prvem krogu lige ABA je naznanil, da lahko nanj resno računamo. Njegov talent je viden. Pridobil je tudi fizično moč, ki je potrebna za višjo raven košarke. Vidi se, da je poleti veliko delal, prav pa mu je prišla tudi reprezentančna akcija. Pred dvema tednoma se je na žalost poškodoval, a se bo kmalu vrnil. Mulaomerović letos zagotovo resno računa nanj.

Danes vas v ligi ABA čaka obračun z Olimpijo.

Vemo, da so bili vsi trije porazi Olimpije v ligi ABA zgolj za točko. Glede na vse težave, ki jih imajo, prikazujejo všečno igro. Tekma s Partizanom v polni dvorani Aleksandra Nikolića, kjer je odločala ena žoga, je dokaz kakovosti, ki jo imajo. To smo občutili tudi v pripravljalnem obdobju, ko smo dvakrat sicer zmagali. V Ljubljani smo odigrali eno boljših predstav za tisto obdobje, v Zagrebu pred začetkom sezone pa je Olimpija pokazala vso svojo kakovost.

Kako gledate na vse težave v klubu in dejstvo, da so se vodilni odločili za poenostavljeno prisilno poravnavo?

Vse skupaj se enkrat, za dobro slovenske košarke, mora rešiti. Definitivno obstajajo rešitve, ki jih v klubu iščejo in imajo. Nikakor pa to ne gre čez noč, saj so bremena preteklosti velika. V klubu vlagajo napore in mislim, da bodo izplavali iz trenutne situacije.

Vam je Olimpija že poplačala vse dolgove?

Vse so uredili.

Kako pa je s plačilno disciplino v Ciboni?

Lansko sezono so večinoma pokrili, nekaj majhnega je še ostalo. V letošnji pa je za zdaj vse v redu.