Na tekmi med Realom iz Madrida in Legio je bilo vprašanj o zmagovalcu hitro konec. Galaktiki so z golom Garetha Balea povedli v 16. minuti, po strelu Marcela in čudnem odboju je bilo že štiri minute kasneje 2:0, nato pa je edini gol na tekmi dosegla tudi varšavska Legia.

Nekdanji ljubljenec ljubljanskega občinstva Miroslav Radović, ki je bil pomemben člen ekipe v lanski šampionski sezoni, je najprej v kazenskem prostoru lepo preigraval, izsilil najstrožjo kazen in jo nato tudi suvereno izvedel.

Nova dobra predstava Kevina Kampla

Legia je imela kasneje še nekaj lepih priložnosti, zadevali pa so domačini. Po podaji Cristiana Ronalda je tako še pred polčasom na 3:1 povišal Marco Asensio, piko na i visoki zmagi sta dodala še Lucas Vazquez in Alvaro Morata.

Kevin Kampl je z Bayerjem v Leverkusnu gostil londonski Tottenham in pokazal novo dobro predstavo. Že ob porazu Bayerja proti Werdru iz Bremna je bil najboljši mož svoje ekipe, tudi tokrat pa je na sredini igrišča dobro vodil igro svoje ekipe. Bayer je imel na tekmi lepše priložnosti, a je Stefana Kiesslinga in Javierja Hernandeza ob živce spravljal znova odlični vratar Hugo Lloris. Tekma se je končala z 0:0, z remijem pa so zagotovo lahko bolj zadovoljni gostje.

Verbič izgubil proti »lisicam«

Slabše vzdušje je bilo po koncu tekme proti aktualnim angleškim prvakom iz Leicestra v slačilnici Kobenhavna. Benjamin Verbič je tekmo začel v prvi postavi, a s soigralci ni znal izkoristiti slabe forme lisic v letošnji sezoni in nedavnega bolečega poraza proti Chelseaju. Edini gol na tekmi za minimalno zmago Leicestra je dosegel Riyad Mahrez, podal mu je Islam Slimani.

Petar Stojanović je z Dinamom na Maksimirju gostil Sevillo, Zagrebčani pa so tokrat prikazali nekoliko boljši obraz. Stojanović je v prvem polčasu prejel rumeni karton, domačini pa niso uspeli vknjižiti prve točke v letošnji ligi prvakov. Sevilla je z zadetkom Samirja Nasrija prišla do minimalne zmage v hrvaški prestolnici.

Juventus je na gostovanju v Lyonu zmagal kljub rdečemu kartonu Maria Lemine in igralcu manj, staro damo je rešil Juan Cuadrado. Porto je zmagal v Bruggeju (1:2), Monaco je remiziral s CSKA-jem (1:1), Borussija Dortmund pa je v Lisboni premagala Sporting (1:2).