Po treh tednih premora se na veliko sceno vrača nogometna liga prvakov, kjer bo v ospredju jutrišnji derbi med Barcelono in Manchestrom Cityjem, aktualni prvak Real Madrid pa bi nocoj lahko imel strelske vaje proti Legii iz Varšave.

Kraljevi klub na uradnih tekmah ni izgubil vse od 6. aprila, ko ga je v četrtfinalu lige prvakov ugnal Wolfsburg in na povratni tekmi izpadel iz tekmovanja. Od tedaj je zasedba trenerja Zinedina Zidana na 22 tekmah zabeležila 16 zmag in 6 remijev, kar pa še ne dosega klubskega rekorda iz sezone 1988/89, ko je trener Leo Beenhaker zbral 34 zaporednih tekem brez poraza. V Španiji je rekorder sicer Barcelona, ki je pod Luisom Enriquejem ob zadnji osvojitvi trojčka lovorik zbrala 39 tekem brez spodrsljaja, od največjih evropskih klubov pa je najuspešnejši Juventus (43 tekem).

Podrobnejši pregled zadnjih 22 tekem Reala je pokazal, da je moštvo v tem času doseglo 55 golov (v povprečju 2,5 na tekmo), med strelce pa se je vpisalo kar 17 nogometašev, kar kaže na širok izbor igralcev. Cristiano Ronaldo je s 13 zadetki pričakovano vodilni Realov strelec. Še daljšo serijo nepremaganosti ima Real v španskem prvenstvu, kjer je nazadnje izgubil 27. februarja proti mestnemu tekmecu Atleticu, vendar mu je kasneje zmanjkalo moči za osvojitev naslova prvaka. Tudi v tej sezoni je Atletico po osmih krogih zaradi boljše razlike v zadetkih uvrščen pred Realom.

Kraljevi klub v ligi prvakov kajpada nima nobenih težav pri napredovanju v izločilne boje. V prejšnjem krogu je kljub podrejenemu položaju izvlekel ugoden remi 2:2 v Dortmundu, današnji poljski nasprotnik pa je ravno pravšen za razigravanje madridskega napada. »Z vnemo igralcev sem zelo zadovoljen. Samo v takšnem ritmu in s tako resnim pristopom bomo še naprej zmagovali. Legia? Ker igra v ligi prvakov, se bomo tekme lotili brez podcenjevanja. Nikar ne mislite, da bomo zmagali s 6:1 tako kot nazadnje v španski ligi proti Betisu,« je povedal trener Reala Zinedine Zidane. Španski tisk se je medtem razpisal o razmišljanju klubske uprave o obdobju po Cristianu Ronaldu, ki bo pozimi dopolnil 32 let. Kot poroča Marca, bi predsednik Reala Florentino Perez najraje kupil dortmundskega zvezdnika Pierre-Emericka Aubameyanga, za katerega je pripravljen odšteti več kot 60 milijonov evrov. »Če bo Real pokazal zanimanje za nakup, se bomo pogovarjali o možnostih za prestop. Realu ne bomo zaprli vrat,« je sporočil prvi človek Borussie Hans-Joachim Watzke. Poleg Aubameyanga je Real vrgel oko tudi na Gelsona Martinsa iz Sportinga.

Pred drevišnjo tekmo v Zagrebu med Dinamom iz Sevillo pa je prah znova dvignil eden najvplivnejših hrvaških nogometnih funkcionarjev Zdravko Mamić, ki je v zadnjih letih reden gost zagrebških sodnih dvoran. V izjavi za javnost je sporočil, da mu je vsega dovolj. »Najprej me zaprejo in šele potem zaslišujejo. Jaz o sodnih postopkih ne smem govoriti v javnosti, medtem ko državne ustanove pošiljajo medijem informacije, da bi me očrnili že pred začetkom sojenja,« je zapisal Zdravko Mamić, ki sicer nima več uradne funkcije v Dinamu, kar pa ne pomeni, da je izgubil vpliv.