Real Madrid je remiziral še tretjič zapovrstjo. V Dortmundu ni zmagal niti v petem poskusu, izenačujoči zadetek pa je tokrat prejel tri minute pred koncem. »Ostaja grenak priokus,« je poudaril trener Zinedine Zidane, a glede na to, da je bila Borussia nevarnejša in podjetnejša, je nekdanji francoski as vendarle lahko zadovoljen z remijem.

Ronaldo spet v središču polemik

Realu se je v ligi prvakov šele četrtič v zadnjem desetletju zgodilo, da je na svoja vrata prejel deset strelov ali več, kar je zgovoren podatek o premoči Borussie. Kraljevi klub je reševal razpoloženi vratar Keylor Navas, ki je v Dortmundu zbral devet obramb. Ponesrečilo se mu je zgolj izbijanje žoge pri prvem golu Borussie, zaradi česar je v predoru na poti do slačilnic v pogovoru z Garethom Balom bentil prvi madridski zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Portugalec je na gostovanju v Nemčiji dvignil največ prahu in se znova znašel v središču polemik. Potem ko je zabil vodilni zadetek za Real že na sedmem evropskem gostovanju zapovrstjo, je angleški sodnik Marc Clattenburg spregledal njegovo izključitev zaradi namernega igranja z roko in dvakratne nešportne brce proti nemškemu kapetanu Marcelu Schmelzerju. Španski mediji namigujejo, da bi Ronaldovo zahrbtno potezo pod drobnogled lahko vzela Evropska nogometna zveza (Uefa) in ga kaznovala z največ tremi tekmami prepovedi igranja. Za nameček je po koncu prvega polčasa odšel kar do snemalca ob igrišču in ga prosil, naj mu pokaže počasni posnetek akcije, v kateri je zatresel mrežo iz prepovedanega položaja.

Dinamo še ni udaril proti golu

Na evropski izlet v Zagreb pa je v torek zvečer prispel italijanski prvak Juventus, ki je brez težav s 4:0 odpihnil Dinamo. Na stadionu Maksimir se je zbralo dobrih 25.000 gledalcev, kar je največji obisk domačih tekem Dinama v zadnjih petih letih, a hrvaškim prvakom tudi podpora s tribun na čelu z zloglasnimi boysi ni pomagala. Časopisni kronisti v južni soseščini ocenjujejo, da je podoba trenutnega Dinama najslabša v zgodovini evropskih tekmovanj, ob tem pa niso pozabili spomniti, da se je zagrebški kolektiv že večkrat osramotil na največjem odru.

Dinamo na dveh tekmah proti Lyonu in Juventusu sploh še ni sprožil strela v okvir tekmečevih vrat, na prihajajočem obračunu proti Sevilli pa ga bo s klopi vodil že tretji trener. Danes opoldne bodo v klubskih prostorih javnosti predstavili novega trenerja Ivajla Peteva iz Bolgarije, vendar še vedno ni znano, ali bo Dinamo vodil že na nedeljskem derbiju proti Hajduku, saj je v igri tudi dosedanji pomočnik Željko Sopić. »Za zdaj kaže, da bom jaz vodil tekmo proti Hajduku. Zaskrbljen sem, saj je v naši obrambi toliko napak, da bi nam gol zabili tudi otroci iz vrtca,« pravi Sopić.