Irobot tokrat predstavlja svojo serijo 8, ki se ponaša z izjemno učinkovitostjo in hkrati cenovno dostopnostjo. Vaše stanovanje bo, medtem ko boste v fitnesu ali pri prijateljici na kavi, posesano, kakor da bi to storili sami. Torej najbolje.

Revolucionarna tehnologija čiščenja

Serijo 800 sestavljajo trije modeli, ki se ponašajo z revolucionarno tehnologijo čiščenja aeroforce. Učinkovitost čiščenja od predhodnih modelov je tako večja za polovico. Do petkrat večjo moč sesanja od predhodnih modelov dopolnjujejo tudi nove gumijaste krtače z vodilnim utorom, ki učinkovito zbirajo prah ter grobo in fino umazanijo z vseh vrst tal in preprog. Kljub svoji učinkovitosti pa ne zahtevajo veliko vzdrževanja. Delujejo tiho in imajo novo, xlife baterijo z dvakrat daljšo življenjsko dobo ter polnilno postajo z vgrajenim vmesnikom.

Še večja površina in več sob hkrati

Roomba 886 je robotski vakuumski sesalnik visoke tehnologije iz serije 800, ki zna uporabljati tudi navidezne svetilnike, s pomočjo katerih lahko posesamo še večjo površino in več sob hkrati. Model irobot roomba 876 pa je edini med sesalniki serije 800, ki ima v paketu dodan nov navidezni virtualni zid z dvojnim delovanjem. Z njim robota zadržite v sobah, ki jih želite očistiti in mu preprečite vstop v sobe, ki čiščenja ne potrebujejo. Poleg tega pa lahko virtualni zid okoli predmetov, ki jih želite zaščititi, ustvari navidezni krog.

Čisti tudi, ko vas ni doma

Torej, enostavno pritisnite gumb »clean« in roomba začne z delom, medtem ko se vi ukvarjate s prijetnejšimi opravili. V resnici ni potrebe, da ste doma. Robot namreč sam najde pot okoli pohištva in pod njim. Učinkovito očisti vsa območja, pri tem pa se še posebno posveti tistim, kjer so tla najbolj nasmetena. Je idealen za alergike in lastnike hišnih ljubljenčkov, saj je zelo učinkovit pri sesanju dlačic in peska, ki ga puščajo za seboj. Pravzaprav nam še gumba »clean« ni treba pritisniti. Enostavno je namreč nastaviti urnik čiščenja, tako da irobot roomba začne sesati sam, vas pa ob vrnitvi domov pričaka popolno očiščeno stanovanje.